Un an fără Lidia Bobână

660
0

În ultimul an de viață, Lidia a avut două mari dorințe rămase nerealizate. În primul rând, spera să-și recapete vederea. Cea de a doua era să-și publice poveștile scrise după anul 2011, când i-a apărut volumul Povești adevărate. Cu părere de rău, ambele visuri au rămas nerealizate. Mi-am zis, că cel de al doilea îmi stă în puteri de a-l transforma în realitate. Am adunat peste vreo sută de texte, mai mult de trei sute de pagini. În vacanța de Crăciun am început să le redactez.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Ce să vă spun? Cât timp am fost împreună nu prea ne citeam creațiile. Acum descopăr că soția mea a fost o mare scriitoare. Nu știu cum făcea, dar aceste povești sunt adevărate romane în miniatură. Numai cât fac titlurile și frazele de încheiere! Nu cred că poate s-o întreacă cineva.

M-am gândit, cum și-ar fi intitulat Lidia cartea. Poate ar fi luat titlul uneia dintre povești?! Așa am și făcut: Destine în alb și în negru, iată titlul unuia dintre texte. Se potrivește de minune pentru toate celelalte o sută și ceva. Sper, să vă invit la o lansare, în luna martie a acestui an, când Lidia ar fi împlinit șaptezeci și cinci.

Gheorghe Bobână

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT