Un an fără Lidia Bobână

1079
0

În ultimul an de viață, Lidia a avut două mari dorințe rămase nerealizate. În primul rând, spera să-și recapete vederea. Cea de a doua era să-și publice poveștile scrise după anul 2011, când i-a apărut volumul Povești adevărate. Cu părere de rău, ambele visuri au rămas nerealizate. Mi-am zis, că cel de al doilea îmi stă în puteri de a-l transforma în realitate. Am adunat peste vreo sută de texte, mai mult de trei sute de pagini. În vacanța de Crăciun am început să le redactez.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ce să vă spun? Cât timp am fost împreună nu prea ne citeam creațiile. Acum descopăr că soția mea a fost o mare scriitoare. Nu știu cum făcea, dar aceste povești sunt adevărate romane în miniatură. Numai cât fac titlurile și frazele de încheiere! Nu cred că poate s-o întreacă cineva.

M-am gândit, cum și-ar fi intitulat Lidia cartea. Poate ar fi luat titlul uneia dintre povești?! Așa am și făcut: Destine în alb și în negru, iată titlul unuia dintre texte. Se potrivește de minune pentru toate celelalte o sută și ceva. Sper, să vă invit la o lansare, în luna martie a acestui an, când Lidia ar fi împlinit șaptezeci și cinci.

Gheorghe Bobână

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE