Intoxicația cu medicamente și ciuperci. Cât de solicitat este serviciul de urgență medicală?

554
0

Asistența medicală de urgență continuă să fie foarte solicitată. Timp de o săptămână au fost înregistrare 14.837 de solicitări, în medie peste două mii de chemări pe zi, informează Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (AMU).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În perioada 08-14 noiembrie, au fost transportați la instituțiile medicale spitalicești 5.518 pacienți, dintre care 4.480 de adulți și 1.038 de copii.

Cele mai multe cazuri țin de urgențele respiratorii – 3.772 de solicitări, inclusiv 1.160 IRVA, urmate de urgențele cardiovasculare, cu 2.812 solicitări, inclusiv 53 de pacienți cu sindrom coronarian acut, și urgențele neurologice – 1.885 de solicitări, inclusiv 195 de accidente vasculare cerebrale, scrie în comunicatul AMU.

De asemenea, 1.136 de cetățeni cu diverse traumatisme au primit primul ajutor medical la etapa de pre-spital. Ambulanța a fost solicitată în cazul a 53 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 70 de persoane. Ulterior, în funcție de starea pacienților, aceștia au fost transportați la spital.

În aceeași perioadă, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la 49 de pacienți cu diverse intoxicații, printre care 18 persoane cu intoxicații medicamentoase, opt persoane intoxicate cu CO, șase intoxicate cu alcool și patru, cu ciuperci.

Totodată, AMU anunță că săptămâna trecută au fost înregistrate 43 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenți fizici, chimici și de mediu, dintre care 29 de combustii și patru cazuri de hipotermie.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE