Intoxicația cu medicamente și ciuperci. Cât de solicitat este serviciul de urgență medicală?

151
0

Asistența medicală de urgență continuă să fie foarte solicitată. Timp de o săptămână au fost înregistrare 14.837 de solicitări, în medie peste două mii de chemări pe zi, informează Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (AMU).

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În perioada 08-14 noiembrie, au fost transportați la instituțiile medicale spitalicești 5.518 pacienți, dintre care 4.480 de adulți și 1.038 de copii.

Cele mai multe cazuri țin de urgențele respiratorii – 3.772 de solicitări, inclusiv 1.160 IRVA, urmate de urgențele cardiovasculare, cu 2.812 solicitări, inclusiv 53 de pacienți cu sindrom coronarian acut, și urgențele neurologice – 1.885 de solicitări, inclusiv 195 de accidente vasculare cerebrale, scrie în comunicatul AMU.

De asemenea, 1.136 de cetățeni cu diverse traumatisme au primit primul ajutor medical la etapa de pre-spital. Ambulanța a fost solicitată în cazul a 53 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 70 de persoane. Ulterior, în funcție de starea pacienților, aceștia au fost transportați la spital.

În aceeași perioadă, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la 49 de pacienți cu diverse intoxicații, printre care 18 persoane cu intoxicații medicamentoase, opt persoane intoxicate cu CO, șase intoxicate cu alcool și patru, cu ciuperci.

Totodată, AMU anunță că săptămâna trecută au fost înregistrate 43 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenți fizici, chimici și de mediu, dintre care 29 de combustii și patru cazuri de hipotermie.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here