Prima demisie din Guvernul Gavrilița. Kulminski pleacă din funcția de vicepremier pentru Reintegrare

804
0

Vicepremierul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, reprezentantul Chișinăului la negocierile în chestiunea reglementării transnistrene, și-a anunțat vineri, 5 noiembrie, demisia „din proprie inițiativă”. El invocă motive personale legate de recente evenimente din familia sa, care îi cer prezența fizică practic non-stop, „ceea ce nu-mi mai permite să mă dedic în continuare pe deplin sarcinilor care se cuvin funcției deținute”. Nici Kulminski, nici purtătoarea de cuvânt a Biroului de Reintegrare, Mariana Sarî, care a confirmat presei demisia acestuia, nu oferă alte detalii.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„În acest scurt timp am muncit și contribuit la asigurarea stabilității pe segmentele de care eram responsabil în timpuri deloc ușoare pentru țara noastră. Îi mulțumesc doamnei prim-ministru, doamnei președinte și întregii echipe pentru încredere. Rămân mereu la dispoziția colegilor pentru orice suport profesional de care va fi nevoie”, a scris Kulminski, într-un mesaj difuzat de Infotag.

La scrurt timp, premierul Natalia Gavriliță a anunțat că a semnat cererea de demisie a lui Vladislav Kulminski, afrmând că regretă decizia acestuia, dar înțelege circumstanțele în care a fost luată.

Menționăm că aceasta este prima demisie din componența cabinetului de miniștri condus de Natalia Gavrilița.

Totodată, vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, a anticipat joi, 4 noiembrie, într-o emisiune la N4, posibile remanieri în Guvern, care ar putea să se producă în scurt timp. Declarația a fost făcută în contextul unei întrebări cu privire la o eventuală demitere a ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, la care Popșoi a răspuns că modificările din garnitura guvernamentală n-o vor viza pe aceasta.

Amintim că Vladislav Kulminski a devenit vicepremier pentru Reintegrare în Guvernul Nataliei Gavrilița, care a fost învestit cu votul majorității parlamentare PAS pe 6 august. Este cunoscut ca fost expert ONU în reglementarea conflictelor, dar și ca unul dintre fondatorii Institutului pentru Inițiative Strategice de la Chișinău. Din iunie până în noiembrie 2019, în perioada Guvernului Maia Sandu, Kulminski a deținut succesiv funcțiile de consilier al premierului pentru politica externă și planificare strategică și de viceministru la Externe.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT