Punctualitate ca la moldoveni

323
0

Trebuia să plec la București în ziua de joi a săptămânii precedente. Eram invitat la o emisiune, iar televiziunea respectivă din capitala țării îmi rezervase loc tur-retur la SRL „MirTrans-Express” ai cărei operatori, în stil reverențios, m-au informat la telefon despre locul și ora plecării.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Am călătorit în cele mai bune condiții, locuri libere fiind berechet. Eram doar șapte inși și, distanțarea fiindu-ne asigurată, nici nu prea am comunicat între noi. Până la autogara „Filaret” am mers o zi întreagă, de la ora opt până la ora optsprezece. Cu toate că am ajuns cu întârziere, eram pur și simplu încântat de condițiile oferite și de amabilitatea șoferului. La despărțire, acesta m-a rugat ca la întoarcere, duminică dimineața, să fiu cu o jumătate de oră mai înainte de ora plecării.

Am și fost. La ora 7.30 am găsit în spatele autogării microbuzul cu care venisem joi. Șoferul cel amabil lipsea, iar pe parbrizul vehiculului scria: Chișinău, 15:00. Nu mă anunțase nimeni despre această modificare, iar un șofer de la altă firmă și de la altă cursă spre Chișinău m-a informat că ieri, adică sâmbătă, a fost Ziua șoferului, iar administrația SRL „MirTrans-Express” ține mult la angajații săi și le organizează de sărbători câte o petrecere, așa că nu este exclus ca microbuzul cu care ar fi trebuit să călătoresc nici să nu mai plece în ziua de duminică…

Hopana!”, cum zic moldovenii „mai cu carte” de pe la noi. De aceștia îmi sunteți, „carevasăzică”?! Deși eram pe roaming-ul care îți ia toți banii și mai rămâi încă și dator, am sunat la telefoanele scrise frumos pe bordul microbuzului. Până la urmă, n-am aflat nimic, dar, sub presiunea televiziunii la care fusesem invitat, a venit, pe la 11.30, un alt șofer care mi-a achitat costul drumului înapoi, spre Chișinău, la cursa de la ora 12:00. Am ajuns noaptea târziu acasă și m-am gândit că nu sunt eu singurul pățit cu transportul nostru de pasageri. Dar, pentru a reduce din numărul celor cu ponoasele, m-am mai gândit că lumea ar trebui să știe că de sărbători naționale, internaționale, profesionale etc. trebuie să evite să-și rezerve loc la SRL-ul cu pricina.

Marți, după ce mi-am mai revenit din stresul trăit, am sunat la SRL „MirTrans-Expres” și am aflat că microbuzul meu, de la ora opt, a plecat duminică din București abia la 17:00, cu treisprezece pasageri.

Operatoarea mi-a spus că informația este confidențială. Vă spun și eu același lucru și vă mai spun că ceea ce v-am povestit nu trebuie să știe nimeni. Nu de alta, dar face rău la imagine.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT