Punctualitate ca la moldoveni

539
0

Trebuia să plec la București în ziua de joi a săptămânii precedente. Eram invitat la o emisiune, iar televiziunea respectivă din capitala țării îmi rezervase loc tur-retur la SRL „MirTrans-Express” ai cărei operatori, în stil reverențios, m-au informat la telefon despre locul și ora plecării.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Am călătorit în cele mai bune condiții, locuri libere fiind berechet. Eram doar șapte inși și, distanțarea fiindu-ne asigurată, nici nu prea am comunicat între noi. Până la autogara „Filaret” am mers o zi întreagă, de la ora opt până la ora optsprezece. Cu toate că am ajuns cu întârziere, eram pur și simplu încântat de condițiile oferite și de amabilitatea șoferului. La despărțire, acesta m-a rugat ca la întoarcere, duminică dimineața, să fiu cu o jumătate de oră mai înainte de ora plecării.

Am și fost. La ora 7.30 am găsit în spatele autogării microbuzul cu care venisem joi. Șoferul cel amabil lipsea, iar pe parbrizul vehiculului scria: Chișinău, 15:00. Nu mă anunțase nimeni despre această modificare, iar un șofer de la altă firmă și de la altă cursă spre Chișinău m-a informat că ieri, adică sâmbătă, a fost Ziua șoferului, iar administrația SRL „MirTrans-Express” ține mult la angajații săi și le organizează de sărbători câte o petrecere, așa că nu este exclus ca microbuzul cu care ar fi trebuit să călătoresc nici să nu mai plece în ziua de duminică…

Hopana!”, cum zic moldovenii „mai cu carte” de pe la noi. De aceștia îmi sunteți, „carevasăzică”?! Deși eram pe roaming-ul care îți ia toți banii și mai rămâi încă și dator, am sunat la telefoanele scrise frumos pe bordul microbuzului. Până la urmă, n-am aflat nimic, dar, sub presiunea televiziunii la care fusesem invitat, a venit, pe la 11.30, un alt șofer care mi-a achitat costul drumului înapoi, spre Chișinău, la cursa de la ora 12:00. Am ajuns noaptea târziu acasă și m-am gândit că nu sunt eu singurul pățit cu transportul nostru de pasageri. Dar, pentru a reduce din numărul celor cu ponoasele, m-am mai gândit că lumea ar trebui să știe că de sărbători naționale, internaționale, profesionale etc. trebuie să evite să-și rezerve loc la SRL-ul cu pricina.

Marți, după ce mi-am mai revenit din stresul trăit, am sunat la SRL „MirTrans-Expres” și am aflat că microbuzul meu, de la ora opt, a plecat duminică din București abia la 17:00, cu treisprezece pasageri.

Operatoarea mi-a spus că informația este confidențială. Vă spun și eu același lucru și vă mai spun că ceea ce v-am povestit nu trebuie să știe nimeni. Nu de alta, dar face rău la imagine.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE