Eram vecini cu Valentina Rusu-Ciobanu și Glebus Sainciuc

723
0

Dacă ar fi să mă rezum la un singur cuvânt pentru și despre Valentina Rusu-Ciobanu, acela ar fi – Tipar!

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Tipar fixat pentru totdeauna în mintea și memoria mea!

O mare artistă plastică, fără pretenții de mare pictor! A pictat mai mult pentru propria-i plăcere. Umană și de-o transparență precum a sticlei, așa am cunoscut-o. Întrunea o combinație rară de simplitate și sublim.

O personalitate precum a Valentinei Rusu-Ciobanu alcătuită numai din lumini, și la 101 ani, n-ai cum să n-o regreți. Dacă ar putea fi copiată!

Locuind pe străzi învecinate, am urmărit nu o dată cuplul Glebus Sainciuc – Valentina Rusu-Ciobanu în drum spre troleu. Glebus Sainciuc, cu nelipsita-i geantă pe umăr, mai mult alergând decât mergând, o depășea întotdeauna pe doamnă, dar după câțiva pași se oprea răbdător așteptând-o. Nu pot să mă supăr pe moarte. Era așteptată…

Ne-a lăsat lumina, calmul, empatia în pânze.

Călina Trifan

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE