Eram vecini cu Valentina Rusu-Ciobanu și Glebus Sainciuc

465
0

Dacă ar fi să mă rezum la un singur cuvânt pentru și despre Valentina Rusu-Ciobanu, acela ar fi – Tipar!

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Tipar fixat pentru totdeauna în mintea și memoria mea!

O mare artistă plastică, fără pretenții de mare pictor! A pictat mai mult pentru propria-i plăcere. Umană și de-o transparență precum a sticlei, așa am cunoscut-o. Întrunea o combinație rară de simplitate și sublim.

O personalitate precum a Valentinei Rusu-Ciobanu alcătuită numai din lumini, și la 101 ani, n-ai cum să n-o regreți. Dacă ar putea fi copiată!

Locuind pe străzi învecinate, am urmărit nu o dată cuplul Glebus Sainciuc – Valentina Rusu-Ciobanu în drum spre troleu. Glebus Sainciuc, cu nelipsita-i geantă pe umăr, mai mult alergând decât mergând, o depășea întotdeauna pe doamnă, dar după câțiva pași se oprea răbdător așteptând-o. Nu pot să mă supăr pe moarte. Era așteptată…

Ne-a lăsat lumina, calmul, empatia în pânze.

Călina Trifan

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT