Dansatorii din R. Moldova – cei mai buni din lume

1367
0
Sursa foto: worlddancesport.org

Dansatorii din Republica Moldova, Gabriele Goffredo și Anna Matus, au cucerit pe 23 octombrie a.c. trofeul principal la Campionatele Mondiale ce au avut loc la Leipzig (Germania). Sportivii noștri s-au impus, cu 225 de puncte acumulate, la categoria de dans latin (Professional Division Adult Latin), în cadrul căreia au evoluat 25 de perechi de concursanți din 14 țări ale lumii.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Locul 2 și medaliile de argint au revenit perechii din Letonia, Marts Smolko / Tina Bazykina, care a fost apreciată cu 214 puncte de către juriu. Pe treapta a 3-a a podiumului de premiere a urcat cuplul de dansatori ce reprezintă Federația de profil din Rusia, Kirill Kolpașcikov și Iulia Remizova, cu 202 puncte la activ.

Perechea din Moldova s-a constituit în anul 2011, având parte pe parcursul ultimului deceniu de o serie de rezultate de răsunet la cele mai prestigioase competiții internaționale. Astfel, Anna Matus împreună cu Gabriele Goffredo (partenerul de dans și de viață al moldovencei fiind originar din Italia) în 2016 au devenit campioni europeni, iar în 2017 și-au adjudecat turneul Grand Slam de la Moscova, organizat de Federația Mondială de Dans Sportiv (World Dance Sport Federation). De asemenea, ei sunt dubli câștigători ai Jocurilor Mondiale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE