Avem nevoie de artă și de credință

389
0

În curtea Bisericii „Sfântul Dumitru” (paroh al bisericii – protoiereul Pavel Borșevschi), de Hramul orașului Chișinău, a fost prezentat un concert pentru tineri cu necesități speciale. Evenimentul, organizat de Centrul Social „Agapis” în frunte cu dna Victoria Balațel și în colaborare cu Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dumitru”, cu binecuvântarea preotului Pavel Borșevschi, a reunit un public numeros. Concertul a fost prezentat de elevi talentați ai Școlii de Arte „Alexei Stârcea” și ai Liceului Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”, fiind coordonat de profesoara de pian Ina Ciuico, maestru de concert. Copiii au interpretat piese la pian, chitară, saxofon, acordeon, fluier, nai și au cântat melodii frumoase, emoționante.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

După concert a avut loc și un Târg de caritate, desfășurat cu susținerea voluntarilor de la „Agapis”. De asemenea, copiilor le-au fost oferite dulciuri, cadouri din partea Centrului Social pentru copii și tineri cu dizabilități „Agapis”. A fost o zi în care ne-am convins încă o dată că generozitatea învinge și că sufletele noastre au nevoie de cultură, spiritualitate, credință.

O veste îmbucurătoare este că, din fondurile colectate la Târgul de caritate, va fi organizată o excursie la o mănăstire, pentru copii și tineri cu necesități speciale și pentru toți participanții la concert.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT