Ecaterina Doroș: „Muzica și pianul sunt viața mea”

1132
0

Basarabeanca Ecaterina Doroș i-a surprins, zilele acestea, cu vocea ei pe membrii juriului, dar și publicul de pe ambele maluri ale Prutului, la emisiunea SuperStar România. Vine din R. Moldova. Până la 15 ani a locuit la Chișinău, dar s-a născut la Orhei, bunicii fiind din Trebujeni. Face muzică de la șapte ani. A învățat la Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”, la pian. La 15 ani, a plecat în România, unde a continuat studiile în domeniu la Liceul de Artă ,,George Georgescu” din Tulcea. În 2015, a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală. Acum predă pianul, acompaniază soliști, instrumentiști și este corepetitoare la balet.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ecaterina Doroș ne-a spus că a moștenit darul de a cânta. Bunica Ecaterinei, tot Ecaterina, a cântat în corul bisericii din sat, mama sa, Silvia Doroș, e fostă dansatoare de dansuri populare, iar sora mamei, Svetlana Doroș, este profesoară de pian și de canto popular la Liceul de Artă „George Georgescu” din Tulcea.

Pot să spun cu mândrie că moștenesc talentul din familie și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat o familie cu adevărat deosebită”, spune Ecaterina.

Provocările te scot din zona de confort

Ecaterina se caracterizează drept o fire veselă, deschisă pentru noi oportunități ce îi apar în viață. „Curajul nu este atuul meu, dar găsesc mereu puterea de a întâmpina noi provocări. Îmi plac provocările pentru că mă fac să ies din zona de confort. Acest lucru mă face să mă simt vie”.

La emisiune a mers ca să-și împartă bucuria de a cânta, prin care redă lumii ceea ce simte prin muzică. „Și da, am așteptări. Tind să ajung cât mai sus, în cazul dat, în finală”, e încrezătoare Ecaterina.

Ea ne-a mărturisit că spusele membrilor juriului după interpretare, care au criticat-o și lăudat-o în același timp, i-au dat curaj și putere, „deoarece unele mi-au apreciat munca și talentul, iar altele mi-au arătat calea de mai departe. Orice comentariu poartă un mesaj important”.

În momentul de față Ecaterina Doroș este profesoară corepetitoare la balet, acompaniază soliști instrumentali și vocali la Liceul de Artă „Regina Maria” din Constanța.

Are o voce fabuloasă și un bun-simț cum rar se întâlnesc în zilele noastre”

Am ajuns să predau ore de pian după ce am terminat facultatea, neștiind în acel moment că îmi va plăcea munca pe care o fac și că voi avea rezultate foarte bune cu copiii. Am predat arta la copii, adolescenți, precum și la oameni maturi. Predau de cinci ani. Sunt și momente grele, dar, când vezi rezultatul, ți se face inima cât un munte. Prin acești copii am crescut și eu ca profesor”, ne-a spus pianista.

După interpretarea Ecaterinei de la SuperStar România, Mioara Iofciulescu – o româncă al cărei fiu face ore de pian cu Ecaterina, a scris un mesaj pe facebook pentru profesoara de pian a copilului său: „Este un om deosebit de talentat, serios, profesionist, dar și empatic, cald, bun și pozitiv în același timp. Și este profesoara de pian a băiatului meu, Fabian Iofciulescu. Este cea care l-a învățat și l-a îndrumat pentru cele două concursuri de pian de anul acesta la care Fabi a câștigat Premiul I și Premiul II, după numai șase luni de pregătire online. Este un fenomen! Are o voce fabuloasă, o carismă care trece de micul ecran, o integritate și un bun-simț cum rar se mai întâlnesc în zilele noastre. Meriți tot ce este mai bun și mai frumos în viață!”

Voi începe să cânt din ce în ce mai mult”

Acum am un cont de Youtube unde am postate câteva materiale. Nu aveam încredere că vocea mea va fi ascultată și apreciată. Sunt emoționată și acum. Dar voi începe să cânt din ce în ce mai mult.”

Ecaterina ne-a mărturisit că a făcut parte din corul „Ascendis Choir”, un proiect ce a luat naștere acum câțiva ani. Corul a ținut la Catedrala Sf. Iosif din București un concert minunat de colinde.

Tânăra muziciană ne-a spus că se simte bine în România. Nu se află printre străini. „Acum sunt aici. Îmi place ceea ce fac. Muzica și pianul sunt viața mea”.

Am întrebat-o dacă se întâmplă să cânte în baie. „Am zâmbit citind această întrebare. Nu cânt în baie. Dar voi încerca. Cred că rezultatul va fi unul bun, fiind amplificarea bună. Deși mama îmi povestea că atunci când eram mică obișnuiam să cânt în baie”, mi-a răspuns amuzată Ecaterina Doroș.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE