Vladimir Beșleagă și Nicolae Popa – un duet literar cu o nouă ofertă pentru cititor

755
0
Secvențe de la lansarea cărții-valet ce include „Hoții din apartamente” de Vladimir Beșleagă și „Castanul roz” de Nicolae Popa și a jurnalului „Nugae” de Vladimir Beșleagă

Miercuri, 15 septembrie, a avut loc o lansare cu soare, cu oameni pasionați de scris, cu lucrări de artă plastică în aer liber, la Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” din Chișinău. Au fost lansate o carte-valet ce include prozele „Hoții din apartamente” de Vladimir Beșleagă și „Castanul roz” de Nicolae Popa, precum și jurnalul „Nugae” de Vladimir Beșleagă (ilustrații de Teodora Vasiliu). Subliniem că volumul cu cele două nuvele în oglindă de Vladimir Beșleagă și Nicolae Popa a fost editat de Muzeul Național de Literatură „M. Kogălniceanu”, la inițiativa directorului acestuia, Maria Șleahtițchi. E o apariție editorială inedită, în Anul Beșleagă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Despre cărțile lansate au vorbit Lucia Țurcanu, Maria Șleahtițchi, Margareta Curtescu, Mircea Ciobanu, Ana Bantoș, Grigore Chiper.

În cadrul evenimentului, publicul a văzut și apreciat, de asemenea, și prima expoziție de grafică și pictură a scriitorului Nicolae Popa.

Expoziție de pictură și grafică de Nicolae Popa la Muzeul Național de Literatură Română „M. Kogălniceanu”

La manifestare au fost prezenți și actori ai Teatrului „Alexei Mateevici”. Actrița Nina Lefter ne-a oferit o lectură creativă, savuroasă din „Castanul roz”, iar actorul Victor Untilă a citit cu implicare emotivă texte de Vladimir Beșleagă.

Ne mai dorim astfel de întâlniri literare, cu discuții relevante, la Muzeul Național de Literatură Română, lângă Turnul de Apă, simbolul Chișinăului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE