Mihail Culceac, dublu învingător la Regata Speranțelor Olimpice

551
0

De o evoluție de-a dreptul feerică a avut parte canoistul moldovean Mihail Culceac, care s-a impus în două finale de curse la turneul internațional rezervat speranțelor olimpice (Olympic Hopes Regatta), desfășurat în perioada 10-12 septembrie curent la Račice, Cehia.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

La proba de canoe individual, discipolul antrenorului Vasili Nebesnîi mai întâi s-a impus pe distanța de 1000 de metri pentru juniori Under-16. După un start în forță, el a trecut borna de 500 m cu un avans considerabil față de toți ceilalți concurenți, având un avantaj de mai mult de o lungime de barcă în raport cu italianul Marco Tontodonati, situat la acel moment pe locul secund. În a doua jumătate a traseului, maghiarul Palla Balint a reușit să acceadă pe poziția a doua, punând o presiune sufocantă și pe compatriotul nostru. Până la urmă, Mihail Culceac a izbutit să se mențină în poziția de lider, parcurgând primul linia de finiș, reprezentanții Ungariei și Italiei completând, în ordine, podiumul.

Apoi urmă finala cursei de 500 m la individual, pe care discipolul școlii moldovenești de canoe o câștigă în mod detașat, dominând cap-coadă pe parcursul întregului traseu, cu rezultatul de 1:58:133 min. Canoistul german Brain Marienhagen (2:01:275) și-a adjudecat medalia de argint, „bronzul” revenindu-i lui Palla Balint (2:01:709).

Însă succesele obținute de atleții noștri la aceste competiții prestigioase nu s-au redus la proba de individual. Astfel, echipajul alcătuit din Mihail Culceac și Stanislav Banaru s-a învrednicit de distincția de argint în cadrul regatei de 500 m, întrecând „la mustață” perechea maghiară Gergely Lugosi/Istvan David Juhasz, în posesia trofeului principal intrând ungurii Levente Toth-Vilimi și Peter Soltesz. Este de menționat că primele trei bărci au condus în mod detașat cursa, fiind în afara oricărei concurențe vizavi de ceilalți urmăritori.

Iar pe distanța de 1000 m, dubloul din Republica Moldova s-a clasat pe locul 3 premiant, cu rezultatul 4:03 min., pe primele două poziții situându-se ambarcațiunile din Ungaria: Milan Meszaros/Iliasz Mitrapolous (3:58:480), respectiv, Peter Soltesz/Mate Perhacs (4:00:934).

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE