Filmul „Șapte personaje în căutarea unui teatru”, lansat la 30 de ani ai TEI

796
0

Teatrul Național „Eugene Ionesco” (TEI) își marchează cea de-a 30-a aniversare invitând publicul la o serie de manifestări, la început de stagiune. Ieri a avut loc premiera absolută a documentarului „Șapte personaje în căutarea unui teatru”, realizat de TeleFilm Chișinău, cu suportul Centrului Național de Cinematografie.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Protagoniști ai noului film documentar sunt actorii TEI, Petru Vutcărău, Ala Menșicov, Elena Chioibaș, Boris Cremene, Elvira Platon, Andrei Moșoi, Nelly Cozaru. Autor și regizor al filmului este Mircea Surdu, director de imagine – Eugeniu Popovici, editor imagine, montaj – Leonid Melnic. Muzica îi aparține compozitorului Ghenadie Ciobanu.

Echipa de creație a făcut filmări la Chișinău și în România, Germania, Irlanda, Portugalia. În documentar sunt incluse puține materiale de arhivă, filmul este bazat pe mărturisiri ale celor șapte protagoniști.

Autorul documentarului, Mircea Surdu, a declarat pentru „Gazeta de Chișinău”: „Am încercat să facem un film nu atât despre acești actori, cât despre generația lor de creatori. De unde s-au pornit și unde au ajuns? Încercăm să răspundem la o întrebare existențială: generația lor este una care s-a realizat sau este una de compromis? Răspunsul îl va da publicul după vizionarea documentarului”.

Mâine, 11 septembrie, TEI prezintă premiera spectacolului „Regele Lear” de Shakespeare în regia lui Mihai Țărnă. Marea veste este că Petru Vutcărău revine în scenă, anume el îl va juca pe Regele Lear.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE