O nouă confirmare a sprijinului sporit al României pentru R.Moldova, după alegerile din 11 iulie. Grosu a discutat cu Orban

1279
0
Președintele Parlamentului R.Moldova, Igor Grosu, împreună cu președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României, Ludovic Orban / Sursă FOTO: Facebook

Noul președinte al Parlamentului R.Moldova, Igor Grosu, a avut o discuție la telefon cu Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României, cu care a convenit asupra dezvoltării relațiilor la nivel interparlamentar în mai multe domenii. Grosu, care îl numește pe Orban „un vechi și bun prieten al Republicii Moldova”, se arată convins că pe durata mandatului lor relațiile dintre cele două foruri legislative vor ajunge la cel mai înalt nivel de cooperare de la Independență încoace.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„România a fost și rămâne un susținător al proceselor democratice din Republica Moldova și a venit mereu în ajutorul cetățenilor noștri în cele mai dificile momente”, accentuează președintele Parlamentului de la Chișinău.

„În cadrul discuției am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante, care vor avea drept finalitate ridicarea nivelului de trai al cetățenilor din stânga Prutului”, adaugă el, într-un mesaj pe Facebook.

Amintim că reacțiile oficiale de la București la rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie din R.Moldova, câștigate categoric de PAS, nu au întârziat să apară. Astfel, a doua zi după scrutin, pe 12 iulie, Ministerul de Externe al României a salutat victoria obținută de forțele reformiste și pro-europene, iar președintele Klaus Iohannis a felicitat cetățenii R.Moldova pentru spiritul civic și opțiunea clară pentru reforme, stat de drept și integrare europeană. El a felicitat-o de asemenea pe Maia Sandu pentru „curaj, perseverență și viziune”.

Menționăm de asemenea că PAS, care va asigura noua guvernare în R.Moldova, este membru al aceleiași familii politice europene – Partidul Popular European (PPE) – cu PNL din România, al cărui președinte este Ludovic Orban.

Igor Grosu, lider interimar al PAS, a fost ales joi, 29 iulie, prin vot secret, în funcția de președinte al Parlamentului de la Chișinău. Fracțiunea Blocului Comuniștilor și a Socialiștilor (BCS) a boicotat procedura de vot, așa că este lesne de înțeles că Grosu a devenit speaker cu sufragiile exprimate de toți cei 64 de deputați ai fracțiunii PAS și ai celor din Partidul „Șor” care s-au prezentat la cabine.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE