Primele rezultate ale alegerilor anticipate prefigurează o victorie categorică a PAS

525
0

PAS obține la numărarea a peste 50 la sută din procesele-verbale ale voturilor procesate de CEC doar pe teritoriul R.Moldova șansa de a avea majoritatea în Parlamentul R.Moldova și de a forma viitorul Guvern de la Chișinău. Conform rezultatelor prezentate de CEC în regim on-line până la 22.30, posibilitatea de a intra în viitorul Parlament ar putea-o obține, pe lângă PAS, cu peste 45 la sută din voturile cetățenilor, și Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) – cu puțin peste 31%, precum și Partidul „Șor” – cu peste 8%. Aceste cifre nu includ votul diasporei și, prin urmare, nu sunt nici pe departe apropiate de cele finale.

Niciunul dintre liderii principalelor forțe politice angajate în campania electorală nu s-a aventurat duminică seara, 11 iulie, în declarații cu privire la victoria sau înfrângerea în alegerile anticipate.

Pe de altă parte, jurnaliștii și invitații dintr-o emisiune la TV8 au remarcat reacția rezervată a liderului PSRM, Igor Dodon, la ora închiderii secțiilor de votare, când doar le-a mulțumit alegătorilor pentru participarea la vot. El a mai spus că își dorește ca în viitorul Legislativ să continue colaborarea cu comuniștii lui Vladimir Voronin.

„După ziua de mâine, sunt sigur, stimați colegi comuniști, vom munci cot la cot în Parlament, așa cum își doresc cei care ne-au votat”, a declarat Dodon, lăsând să se înțeleagă că socialiștii ar putea contesta în instanță rezultatul alegerilor.

La rândul său, președintele interimar al PAS, Igor Grosu, a declarat la sediul partidului său că așteaptă rezultatele finale, înainte de a-și exprima bucuria, chiar dacă susținătorii formațiunii pro-prezidențiale a Maiei Sandu au început deja, tot acolo, să sărbătorească victoria.

„Sunt rezultate preliminare și eu cred că trebuie să așteptăm rezultatele finale. PAS va avea și o numărătoare paralelă. Este prematur să celebrăm victoria”, a comentat Igor Grosu.

Menționăm că și CEC a anunțat că va prezenta rezultatele preliminare luni, 12 iulie, chiar dacă numărătoarea poate fi urmărită în regim on-line pe site-ul CEC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here