Dan Olaru, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

759
0

Republica Moldova a mai obținut o cotă de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo – a doua la proba de tir cu arcul. Astfel, după obținerea foii olimpice de către Alexandra Mîrca, și Dan Olaru, un alt discipol al antrenoarei Irina Cecanova, țintește succesul olimpic.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Atletul din Chișinău a reușit această performanță la turneul de calificare individuală de la Paris, rezervat sportivilor din Europa și desfășurat în perioada 18-21 iunie a.c., unde au fost puse în joc ultimele șapte bilete de acreditare olimpică pentru bărbați și cinci pentru femei. Dan Olaru a reușit să se califice in extremis, în etapa shoot-off.

În finală, sportivul nostru de 24 de ani a cedat în fața reprezentantului Federației Ruse, Galsan Bazarjapov, intrând în posesia medaliei de argint. De asemenea, la turneul ce a avut loc în capitala Franței au obținut bilete de calificare olimpică atleți din Ucraina, Finlanda, Rusia, Ungaria, Israel și Polonia.

În prezent, Dan Olaru ocupă locul 36 în ratingul mondial. Este de menționat că el și-a asigurat participarea la Jocurile Olimpice pentru a doua oară în carieră, după ce în 2012 a acces la Olimpiada de la Londra, prin cucerirea medaliei de bronz la Campionatul European desfășurat în același an la Amsterdam, Țările de Jos, la vârsta de doar 15 ani. La evenimentul olimpic din capitala Marii Britanii, Dan Olaru s-a învrednicit de onoarea de a fi port-drapelul delegației Republicii Moldova la ceremonia de deschidere. Astfel, el a devenit cel mai tânăr sportiv moldovean care a participat vreodată la Olimpiadă și primul arcaș care a reprezentat Republica Moldova la un turneu olimpic.

De asemenea, Dan Olaru a obținut în anul 2016, la Nottingham, Marea Britanie, titlul de campion european la mixt, în tandem cu coechipiera sa Alexandra Mîrca. În același an, echipa formată din Dan Olaru și Alexandra Mirca s-au impus la turneul de seria Grand Prix desfășurat în Bulgaria. Iar în 2018, Dan Olaru devine vicecampion european la Legnica, Polonia.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE