Răzbunarea lui Dodon: PSRM și-a pus în funcțiune „garda tânără” pentru a zădărnici vizita Maiei Sandu la Edineț

1054
0
Tineri socialiști aduși la Edineț de la Bălți pentru a protesta față de Maia Sandu / Sursa FOTO: IP Edineț

PSRM și-a folosit membrii din organizația de tineret de la Bălți pentru a încerca să zădărnicească o vizită de lucru a președintei Maia Sandu la Edineț. Acest fapt rezultă din relatările presei locale, dar și din declarațiile primarului Gheorghe Cojocaru, care a dezvăluit că grupul de aproximativ 20 de persoane care au participat la un protest pretins spontan în fața Casei de cultură din Edineț, unde șefa statului a mers marți, 1 iunie, pentru a se întâlni cu locuitorii orașului, a fost adus de fapt organizat, cu un microbuz. „Mi-e rușine de acești nesocotiți organizați de structurile raionale. Chiar e josnic să apelezi la astfel de acțiuni de prost gust din spate, iar apoi să oferi flori cu spini. Cu foarte mulți spini. Avem nevoie de deșteptare. Ajunge să fim conduși de astfel de ticăloși”, a scris el pe Facebook.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Reacția primarului vine după ce grupul adus organizat la Edineț s-a manifestat zgomotos, fiind necesară prezența poliției pentru a nu admite incidente.

Evenimentul a fost difuzat pe mai multe canale de Telegram și apoi redifuzat masiv de presa afiliată socialiștilor.

Jurnaliștii de la Nord News i-au găsit printre participanți pe tinerii din așa-zisa „gardă tânără” a PSRM de la Bălți, observați anterior la alte evenimente alături de socialiștii Igor Dodon, Alexandr Nesterovschi, Alexandr Usatîi sau Serghei Gramma.

Ei au negat însă acest fapt, chiar dacă la protest a participat din umbră și consilierul municipal din partea PSRM, Veaceslav Jucov. Mai mult, chiar dacă purtau pancarte pe care era scris „Maia Sandu, fie-ți frică de Dumnezeu, nu de Michalko sau Hogan”, activiștii nu au știut să răspundă cel puțin la întrebarea cine sunt ultimii doi.

În legătură cu acest incident, Maia Sandu a scris, după vizita sa la Edineț, că protestul este un drept constituțional, pe care îl respectă. „În calitate de Președinte, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru a schimba spre bine viața tuturor cetățenilor – inclusiv a celor care au alte viziuni sau preferințe politice decât mine”, a subliniat șefa statului.

Menționăm, în acest context, că, la sfârșitul săptămânii trecute, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a avut parte de o întâlnire mai puțin plăcută în raionul Dubăsari, la Corjova, satul de baștină al colegului său de coaliție electorală, Vladimir Voronin. Aflat într-o vizită electorală în această localitate din stânga Nistrului, Dodon a fost întâmpinat cu huiduieli de un grup de veterani ai războiului din 1992, care l-au făcut „trădător” și „vânzător de țară”, reproșându-i că a admis, în timpul mandatului său de șef al statului, instalarea unor noi posturi ilegale de control ale regimului separatist de la Tiraspol.

După aceasta, Vladimir Dodon, liderul organizației teritoriale a PAS din Sadova, satul natal al lui Igor Dodon, le-a relatat jurnaliștilor de la TV8 că un necunoscut a sărit noaptea gardul curții sale și i-a spart pneurile automobilului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE