A cucerit Everestul

2478
0

Olga Țapordei a devenit prima femeie din Republica Moldova care a ajuns pe cel mai înalt punct de pe glob, Muntele Everest. Expediția a început la mijlocul lunii aprilie. O bună parte a traseului, Olga l-a împărtășit cu urmăritorii ei de pe rețelele de socializare.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Olga a reușit performanța pe 23 mai, iar anunțul că ea a escaladat Everestul a fost făcut de soțul ei, pe o platformă de socializare.

,,Condițiile meteo pentru escaladare sunt cele mai complicate din ultimii zeci de ani, cu vânturi puternice de până la 60km/h. Urmează un drum lung și complicat de coborâre”, a mai scris Bogdan Ghieș.

Într-o postare pe o pagină de socializare, Olga a menționat că, deși i s-a spus că nu este pregătită suficient, ea a crezut în propriile forțe și a simțit că va ajunge pe Everest, anul acesta.

,,Everestul poate fi escaladat doar o dată pe an și perioada aceasta se apropia. Simțeam că vreau să o fac anul acesta, 2021. Chiar dacă au fost oameni care au spus: șapte luni de experiență e prea puțin. Oamenii se pregătesc cu anii. Am zis, bun. I-am ascultat, dar știam exact că nimic nu poate opri ideea al cărei timp a venit”, a comunicat Olga.

Prima moldoveancă care a ajuns în vârful Everestului a mulțumit tuturor pentru susținere și a afirmat că totul se face cu oameni: ,,Prieteni, oameni cunoscuți și necunoscuți, eu vă mulțumesc! Vă mulțumesc că ați crezut sau n-ați crezut, că m-ați susținut! (…)

Această istorie, a fost posibil de scris doar împreună cu voi!

Mă simt mândră, mândră de oamenii din țara noastră, buni, săritori, empatici, frumoși la suflet! Mă simt bogată! Bogată și fericită cu așa prieteni!”

Vârful Everest este cel mai înalt punct de pe Pământ, cu o altitudine de 8848 metri deasupra nivelului mării. Primul moldovean care a cucerit Everestul este Andrei Carpenco.

Olga a escaladat și muntele Kilimanjaro, Tanzania și a urcat pe cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado din Argentina.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE