(FOTO/VIDEO) Primele 1.200 de tone de motorină donate de România au ajuns în R.Moldova. Autoritățile promit agricultorilor o distribuire echitabilă

788
0
Ceremonia de recepționare a primelor 1.200 de tone de motorină donată de România agricultorilor din R.Moldova

R.Moldova a recepționat luni, 17 mai, prima tranșă de motorină donată de România – 1.200 de tone, din cele 6.000 promise de președintele Klaus Iohannis în cadrul vizitei sale la Chișinău, la sfârșitul lunii decembrie 2020. Transportul cu acest combustibil, destinat agricultorilor afectați de seceta de anul trecut, a fost întâmpinat în nordul țării, la Ocnița, de ambasadorul României, Daniel Ioniță, consilierul prezidențial în domeniul economiei, Veaceslav Negruța, precum și de ministrul în exercițiu al Agriculturii, Ion Perju.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Fiecare litru din motorina donată de partea Română va ajunge la cei care au suferit cel mai mult”, a promis el la Ocnița.

De asemenea, Perju a mulțumit fiecărui contribuabil din România pentru această donație, dar și pentru celelalte proiecte finanțate și implementate de autoritățile de la București în R.Moldova, pentru că, bunăoară, „în această motorină se regăsește fiecare leu din impozitele achitate de contribuabilii din România”.

La rândul său, președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de recunoștință, adresat în particular omologului său, Klaus Iohannis, și premierului român Florin Cîțu, menționând totodată că Președinția de la Chișinău va monitoriza cu atenție procesul de distribuție a motorinei.

„Acest ajutor trebuie să ajungă cât mai repede la agricultorii care au cea mai mare nevoie. Agenția Rezerve Materiale trebuie să asigure un proces transparent și corect”, a subliniat ea, într-un mesaj pe Facebook.

La fel, și Ambasada României de la Chișinău își exprimă speranța că autoritățile din R.Moldova vor lua măsurile necesare pentru a asigura o utilizare transparentă și echitabilă a sprijinului oferit de România.

Acest ajutor umanitar face parte din pachetul de sprijin pentru cetățenii R.Moldova anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău, la 29 decembrie 2020. El completează alte acțiuni în această direcție realizate în ultima perioadă, printre care donarea a peste 300.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, precum si de echipamente medicale in valoare de 2,3 milioane euro, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

Cele 6.000 de tone de motorină urmează să fie livrate în totalitate autorităților de la Chișinău, în perioada 24-31 mai și 14-17 iunie, și distribuite agricultorilor din R.Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE