A fost lansat Hospice Bike Tour  2021, ediția a VI-a

1189
0
Hospice Bike Tour 2021 Start

La 15 mai organizația Hospices of Hope Moldova a dat startul acțiunii #HospiceBikeTour 2021, ediția a VI-a, și evenimentelor premergătoare acesteia. Lansarea proiectului a avut loc printr-o cursă cu bicicletele de la Ambasada României din Chișinău până la un beneficiar Hospices of Hope Moldova din satul Peresecina, raionul Orhei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

#HospiceBikeTour este un eveniment anual dedicat iubitorilor de ciclism care doresc să îmbine sportul cu un gest caritabil. Obiectivul principal al evenimentului este de a colecta fonduri pentru a susține dezvoltarea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă din cadrul echipelor mobile care fac parte din Rețeaua Hospices of Hope Moldova în regiunile Orhei, Soroca, Taraclia și Ocnița.

Cu ocazia lansării evenimentului, a venit cu un mesaj ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță: „În primul rând, trebuie să sensibilizăm societatea, nu trebuie să trăim doar cu demnitate, trebuie să avem şi posibilitate să murim cu demnitate şi astfel de gesturi pe care Hospice, voluntarii le fac pentru cei aflaţi în nevoie sunt extrem de importante”.

Partenerii ce au contribuit la evenimentul #HospiceBikeTour2021 sunt: SADE, Kreyon, Coca-cola, Marcu Bakery, Fruvit, Fruit and Berries, partener media TV8 și INSP ce au însoțit cicliștii până la destinație.

„Fiecare persoană are dreptul la o viață decentă și lipsită de durere, fiecare are dreptul să fie tratat corespunzător indiferent de vârstă sau diagnoza de care suferă. Prin acest eveniment dorim să colectăm fonduri care vor da posibilitate la mai mulți oameni să beneficieze de servicii gratuite de îngrijire paliativă. Beneficiarii noștri sunt peste 200 de pacienți lunar care suferă de boli incurabile”, menționează directorul executiv Hospices of Hope Moldova, Lara Moraru.

Persoanele interesate de a participa la evenimentul din perioada 2-5 septembrie 2021 completează acest formular: https://hospicesofhope.md/ro/formular-2021.

„Am o pasiune aparte pentru ciclism, când eram adolescent, puteam să traversez și 3000 km într-o vară. După aceea, mai practicam când eram student. De când locuiesc în străinătate, aș  zice că fac sport cu bicicleta când îmi trece prin cap, mai rar, la un nivel mult mai slab. Dar tot o fac cu plăcere. Organizarea a fost ca de obicei cu echipa Hospices of Hope Moldova: cu toate detaliile gândite și cu grijă pentru participanți. Este primul an când facem o lansare oficială. Îmi place ideea pentru că am găsit spiritul Hospice Bike Tour ca pe felul întâi al unui prânz pe care îl apreciez până la desert. În concluzie, pot spune că îngrijirile paliative sunt dezvoltate puțin în Republica Moldova. Noi, ca participanți și donatori, ajutăm câte puțin. O sa încercăm să mobilizăm cât mai multe persoane ca să colectăm bani pentru un scop caritabil”, mărturisește participantul  la cursă, Anthony Mauger.

Astfel, în acest an, fiecare dintre participanți, pe lângă invitația de a parcurge peste 400 km pe bicicletă, este provocat să colecteze și câte 500 de euro pentru bolnavii incurabili din localitățile Republicii Moldova.

O altă participantă la cursă a fost Irina Goncerenco: ,,Am avut deosebita plăcere de a participa pentru prima dată la lansarea evenimentului sportiv Hospice Bike Tour 2021, organizat de Hospices of Hope Moldova! Împreună cu alți iubitori de ciclism care s-au alăturat acestei cauze nobile, am parcurs 60 km (Chișinău – Peresecina – Chișinău). Acesta a fost primul antrenament de pregătire pentru cea de-a VI-a ediție #HospiceBikeTour, iar buna desfășurare a evenimentului caritabil a fost asigurată de Hospices of Hope Moldova, echipă de oameni frumoși și profesioniști. Cauza pentru care au loc aceste evenimente sperăm să sensibilizeze cât mai mulți oameni, ca să se implice și să doneze pentru a putea fi ajutați cei ce au atât de multă nevoie de îngrijire paliativă”.

Amintim că cea de-a VI-a ediție #HospiceBikeTour va avea loc în perioada 2-5 septembrie 2021. Bicicliștii participanți vor parcurge următorul traseu: Chișinău – Hâncești – Cimișlia – Comrat – Taraclia – Cahul – Cantemir – Leova – Hâncești – Drăsliceni – Chișinău, cu o distanță parcursă de aproximativ 440 km.

Hospices of Hope este o organizație internațională fondată acum 29 de ani și care a contribuit activ la dezvoltarea serviciilor de Îngrijire Paliativă în Republica Moldova încă din 2008. În cadrul Rețelei Naționale de Servicii de Îngrijire Paliativă Hospices of Hope Moldova, lunar, peste 200 de pacienți beneficiază gratuit de serviciile unor echipe multidisciplinare (medici, asistenți medicali, psihologi și asistenți sociali). Chiar dacă serviciile sunt gratuite pentru beneficiari, ele presupun costuri semnificative pentru organizație. Doritorii de a susține proiectul #HospiceBikeTour 2021 pot contacta organizatorii la numărul de telefon 079266407.

Autor: Ludmila Hițuc, Facultatea de Jurnalism, USM

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE