Pfizer a răspuns solicitărilor de la Chișinău. Guvernul vrea să cumpere 700 de mii de doze de vaccin anti-COVID de la acest producător

619
0

R.Moldova ar urma să achiziționeze un lot de 700 de mii de doze de vaccin anti-COVID de la compania Pfizer. Anunțul a fost făcut de Igor Curov, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), care spune că în prezent se desfășoară negocieri directe în acest sens, după ce producătorul a răspuns unei solicitări anterioare a Guvernului de la Chișinău. Toate acestea chiar dacă, în două luni de la începutul campaniei de imunizare, în R.Moldova au fost vaccinate doar 4% din populație, conform datelor prezentate miercuri, 5 mai, de autoritățile responsabile din domeniul sanitar.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Producătorul Pfizer a răspuns totuși la adresările Ministerului Sănătății și, în momentul acesta, sunt desfășurate negocieri directe, cu referire la tematica achiziționării unui lot de vaccin”, a declarat Curov, într-o conferință de presă.

În total, potrivit datelor de pe site-ul MSMPS, până în prezent au fost administrate puțin peste 150 de mii de doze de vaccin. Peste 132 de mii de persoane au fost imunizate cu prima doză, iar cu cea de-a doua doză – peste 18 mii de oameni. În condițiile în care au ajuns la Chișinău până acum 684.970 de doze de vaccin anti-COVID, de la diverși producători.

În acest context, specialiștii anticipează o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 în a doua jumătate a lunii mai.

Numărul mic de persoane infectate înregistrat în ultima perioadă nu corespunde realității și se datorează numărului redus de teste efectuate, spune Daniela Demișcan, șefa Direcției Sănătate Publică din cadrul MSMPS, într-o emisiune la Moldova 1. Un nou val de infectări este previzibil, în opinia responsabililor, din cauza reuniunilor de familie din perioada sărbătorilor de Paști.

Amintim că, în R.Moldova, campania de imunizare a început la 2 martie, grație primului lot de vaccin care a ajuns la Chișinău cu câteva zile mai devreme din România.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT