Pfizer a răspuns solicitărilor de la Chișinău. Guvernul vrea să cumpere 700 de mii de doze de vaccin anti-COVID de la acest producător

791
0

R.Moldova ar urma să achiziționeze un lot de 700 de mii de doze de vaccin anti-COVID de la compania Pfizer. Anunțul a fost făcut de Igor Curov, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), care spune că în prezent se desfășoară negocieri directe în acest sens, după ce producătorul a răspuns unei solicitări anterioare a Guvernului de la Chișinău. Toate acestea chiar dacă, în două luni de la începutul campaniei de imunizare, în R.Moldova au fost vaccinate doar 4% din populație, conform datelor prezentate miercuri, 5 mai, de autoritățile responsabile din domeniul sanitar.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Producătorul Pfizer a răspuns totuși la adresările Ministerului Sănătății și, în momentul acesta, sunt desfășurate negocieri directe, cu referire la tematica achiziționării unui lot de vaccin”, a declarat Curov, într-o conferință de presă.

În total, potrivit datelor de pe site-ul MSMPS, până în prezent au fost administrate puțin peste 150 de mii de doze de vaccin. Peste 132 de mii de persoane au fost imunizate cu prima doză, iar cu cea de-a doua doză – peste 18 mii de oameni. În condițiile în care au ajuns la Chișinău până acum 684.970 de doze de vaccin anti-COVID, de la diverși producători.

În acest context, specialiștii anticipează o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 în a doua jumătate a lunii mai.

Numărul mic de persoane infectate înregistrat în ultima perioadă nu corespunde realității și se datorează numărului redus de teste efectuate, spune Daniela Demișcan, șefa Direcției Sănătate Publică din cadrul MSMPS, într-o emisiune la Moldova 1. Un nou val de infectări este previzibil, în opinia responsabililor, din cauza reuniunilor de familie din perioada sărbătorilor de Paști.

Amintim că, în R.Moldova, campania de imunizare a început la 2 martie, grație primului lot de vaccin care a ajuns la Chișinău cu câteva zile mai devreme din România.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE