Prima expoziție de cămăși bărbătești, la Chișinău

151
0
Puteți vizita expoziția de cămăși bărbătești la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală (MNEIN) găzduiește prima expoziție de cămăși bărbătești din spațiul nostru cultural. Ele au fost cusute de către doamnele din comunitatea „Șezătoarea Basarabia”, în ultimii trei ani, după modele autentice și originale, cu maximă considerație pentru bogăția artistică a domeniului. „Realizarea cămășilor și expunerea acestora în cea mai prestigioasă sală expozițională a muzeului este un răspuns oferit bărbaților, flăcăilor și băieților, care pe parcursul ultimilor ani, observând cu cât interes sunt cusute cămășile cu altiță pentru femei, au solicitat să li se coase și lor asemenea cămăși care respiră tradiție, corectitudine, demnitate”, se menționează într-un comunicat al MNEIN.

În acest mod este valorificat tezaurul ornamental, principiile artistice de decorare specifice, cromatica și tehnicile care configurează istoricește această haină ce relevă identitatea românilor. 

Expoziția va funcționa până la 10 mai 2021, ținându-se cont de respectarea condițiilor de prevenire a răspândirii Covid-19.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here