Prima expoziție de cămăși bărbătești, la Chișinău

611
0
Puteți vizita expoziția de cămăși bărbătești la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală (MNEIN) găzduiește prima expoziție de cămăși bărbătești din spațiul nostru cultural. Ele au fost cusute de către doamnele din comunitatea „Șezătoarea Basarabia”, în ultimii trei ani, după modele autentice și originale, cu maximă considerație pentru bogăția artistică a domeniului. „Realizarea cămășilor și expunerea acestora în cea mai prestigioasă sală expozițională a muzeului este un răspuns oferit bărbaților, flăcăilor și băieților, care pe parcursul ultimilor ani, observând cu cât interes sunt cusute cămășile cu altiță pentru femei, au solicitat să li se coase și lor asemenea cămăși care respiră tradiție, corectitudine, demnitate”, se menționează într-un comunicat al MNEIN.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În acest mod este valorificat tezaurul ornamental, principiile artistice de decorare specifice, cromatica și tehnicile care configurează istoricește această haină ce relevă identitatea românilor. 

Expoziția va funcționa până la 10 mai 2021, ținându-se cont de respectarea condițiilor de prevenire a răspândirii Covid-19.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE