Prima expoziție de cămăși bărbătești, la Chișinău

401
0
Puteți vizita expoziția de cămăși bărbătești la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală (MNEIN) găzduiește prima expoziție de cămăși bărbătești din spațiul nostru cultural. Ele au fost cusute de către doamnele din comunitatea „Șezătoarea Basarabia”, în ultimii trei ani, după modele autentice și originale, cu maximă considerație pentru bogăția artistică a domeniului. „Realizarea cămășilor și expunerea acestora în cea mai prestigioasă sală expozițională a muzeului este un răspuns oferit bărbaților, flăcăilor și băieților, care pe parcursul ultimilor ani, observând cu cât interes sunt cusute cămășile cu altiță pentru femei, au solicitat să li se coase și lor asemenea cămăși care respiră tradiție, corectitudine, demnitate”, se menționează într-un comunicat al MNEIN.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În acest mod este valorificat tezaurul ornamental, principiile artistice de decorare specifice, cromatica și tehnicile care configurează istoricește această haină ce relevă identitatea românilor. 

Expoziția va funcționa până la 10 mai 2021, ținându-se cont de respectarea condițiilor de prevenire a răspândirii Covid-19.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT