Trei medalii pentru Moldova la Campionatul European de haltere

330
0
Marin Robu, vicecampion european

De o evoluție de succes au parte halterofilii moldoveni la Campionatul European ce se desfășoară în perioada 3-11 aprilie curent la Moscova, Rusia. De menționat că acesta este primul turneu major la haltere de la declanșarea pandemiei. Inițial, campionatul a fost programat să aibă loc în luna aprilie a anului trecut, apoi fiind amânat în repetate rânduri.

Primul conațional de-al nostru care a reușit să exceleze pe podiumul instalat la Palatul de gimnastică artistică „Irina Viner-Usmanova” din capitala Federației Ruse a fost Daniel Lungu, care în data de 4 aprilie a cucerit medalia de aur la stilul smuls în cadrul categoriei de greutate de 55 kg, una olimpică. El s-a impus cu 113 kg, devansându-l pe turcul Muammer Șahin (112 kg) și pe bulgarul Anghel Rusev (111 kg). 

De rezultate de-a dreptul remarcabile s-a învrednicit și compatriotul nostru Marin Robu, care a intrat în posesia a două medalii de argint în categoria olimpică de 73 kg. Pe 6 aprilie, el a devenit vicecampion european la stilul smuls, cu 156 kg (record european la Under-23, al șaptelea în palmaresul său!), fiind devansat de reprezentantul Turciei, Daniyar Ismayilov (160 kg), medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016; podiumul de premiere a fost completat de sportivul din Bulgaria, Bojidar Andreev, deținător al „bronzului” mondial în 2019.

Daniel Lungu, campion european

La total, halterofilul nostru a acumulat 339 de kilograme, urcând pe treapta a doua a podiumului de premiere și devenind, în premieră, vicecampion european printre seniori. Medalia de aur i-a revenit sportivului de origine turkmenă Daniyar Ismayilov (341 kg), iar albanezul Briken Calja, campion european în 2018, și-a adjudecat distincția de bronz.

La Europenele de haltere de la Moscova participă peste 500 de atleți din 40 de țări, dintre care 9 halterofili din R. Moldova, 5 la masculin și 4 la feminin. În următoarele zile în concurs vor intra sportivii noștri Tudor Bratu, Artiom Grițenco și Elena Cîlcic.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here