Trei medalii pentru Moldova la Campionatul European de haltere

1494
0
Marin Robu, vicecampion european

De o evoluție de succes au parte halterofilii moldoveni la Campionatul European ce se desfășoară în perioada 3-11 aprilie curent la Moscova, Rusia. De menționat că acesta este primul turneu major la haltere de la declanșarea pandemiei. Inițial, campionatul a fost programat să aibă loc în luna aprilie a anului trecut, apoi fiind amânat în repetate rânduri.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Primul conațional de-al nostru care a reușit să exceleze pe podiumul instalat la Palatul de gimnastică artistică „Irina Viner-Usmanova” din capitala Federației Ruse a fost Daniel Lungu, care în data de 4 aprilie a cucerit medalia de aur la stilul smuls în cadrul categoriei de greutate de 55 kg, una olimpică. El s-a impus cu 113 kg, devansându-l pe turcul Muammer Șahin (112 kg) și pe bulgarul Anghel Rusev (111 kg). 

De rezultate de-a dreptul remarcabile s-a învrednicit și compatriotul nostru Marin Robu, care a intrat în posesia a două medalii de argint în categoria olimpică de 73 kg. Pe 6 aprilie, el a devenit vicecampion european la stilul smuls, cu 156 kg (record european la Under-23, al șaptelea în palmaresul său!), fiind devansat de reprezentantul Turciei, Daniyar Ismayilov (160 kg), medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016; podiumul de premiere a fost completat de sportivul din Bulgaria, Bojidar Andreev, deținător al „bronzului” mondial în 2019.

Daniel Lungu, campion european

La total, halterofilul nostru a acumulat 339 de kilograme, urcând pe treapta a doua a podiumului de premiere și devenind, în premieră, vicecampion european printre seniori. Medalia de aur i-a revenit sportivului de origine turkmenă Daniyar Ismayilov (341 kg), iar albanezul Briken Calja, campion european în 2018, și-a adjudecat distincția de bronz.

La Europenele de haltere de la Moscova participă peste 500 de atleți din 40 de țări, dintre care 9 halterofili din R. Moldova, 5 la masculin și 4 la feminin. În următoarele zile în concurs vor intra sportivii noștri Tudor Bratu, Artiom Grițenco și Elena Cîlcic.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE