La mulți ani, Ana Blandiana!

472
0
Ana Blandiana

În 1980 țineam în mâini, pentru prima dată, un volum de poezie ,,Ana Blandiana” – carte cumpărată clandestin de la Cernăuți, așa cum făceau toți studenții din Chișinău, setoși de cuvântul românesc! Astfel, am purtat toată viața interesul pentru cea care, în timp, avea să devină numele emblematic al CONȘTIINȚEI poetice, civice și culturale a românilor de PRETUTINDENI!

Nici în cel mai îndrăzneț vis al meu nu puteam să-mi închipui că, în 2020, Ana Blandiana va calcă pragul Liceului pe care îl dirijez – școală în care numele acestui ,,sol al adevărului istoric” a adunat adepți în juru-i, formând Asociația ,,Memoria vie”!

Fascinantă, sensibilă, curajoasă și neogoită, Ana Blandiana ne-a vorbit despre ororile comunismului, despre ,,nostalgicii după acele timpuri”… Noi i-am citit poezii, am pus întrebări, muuuulte întrebări, și am conștientizat valoarea inestimabilă a preocupărilor actuale ale acestui Mare Om de cultură.

Ne rugăm de sănătate pentru SCRIITOAREA NOASTRĂ, care a lăsat în Sălcuța o mulțime de admiratori și susținători ai dumisale! Cu Doamne Ajută în Sfânta Osteneală de a ține VIE memoria anticomunistă a neamului! La mulți ani, dragă ANA BLANDIANA!

Liuba Pleșca, poetă, directoare a Liceului Teoretic „Meșterul Manole” din Sălcuța, r. Căușeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here