La mulți ani, Ana Blandiana!

1143
0
Ana Blandiana

În 1980 țineam în mâini, pentru prima dată, un volum de poezie ,,Ana Blandiana” – carte cumpărată clandestin de la Cernăuți, așa cum făceau toți studenții din Chișinău, setoși de cuvântul românesc! Astfel, am purtat toată viața interesul pentru cea care, în timp, avea să devină numele emblematic al CONȘTIINȚEI poetice, civice și culturale a românilor de PRETUTINDENI!

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Nici în cel mai îndrăzneț vis al meu nu puteam să-mi închipui că, în 2020, Ana Blandiana va calcă pragul Liceului pe care îl dirijez – școală în care numele acestui ,,sol al adevărului istoric” a adunat adepți în juru-i, formând Asociația ,,Memoria vie”!

Fascinantă, sensibilă, curajoasă și neogoită, Ana Blandiana ne-a vorbit despre ororile comunismului, despre ,,nostalgicii după acele timpuri”… Noi i-am citit poezii, am pus întrebări, muuuulte întrebări, și am conștientizat valoarea inestimabilă a preocupărilor actuale ale acestui Mare Om de cultură.

Ne rugăm de sănătate pentru SCRIITOAREA NOASTRĂ, care a lăsat în Sălcuța o mulțime de admiratori și susținători ai dumisale! Cu Doamne Ajută în Sfânta Osteneală de a ține VIE memoria anticomunistă a neamului! La mulți ani, dragă ANA BLANDIANA!

Liuba Pleșca, poetă, directoare a Liceului Teoretic „Meșterul Manole” din Sălcuța, r. Căușeni

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT