Festivalul Internațional „Matei Vișniec”, în plină desfășurare la București

651
0

Muzeul Național al Literaturii Române din București organizează prima ediție a Festivalului Internațional „Matei Vișniec” în perioada 21-27 martie 2021, marcând două date importante în calendarul cultural – Ziua Internațională a Poeziei și Ziua Mondială a Teatrului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cadrul secțiunii „Diminețile festivalului” participă poeți invitați: Anca Mizumschi (Arizona, S.U.A.), Irina Nechit (Republica Moldova), Florin Iaru, Carmen Veronica Steiciuc, Vlad Berariu, Teodor Dună (România), Andrei Codrescu (Brooklyn, S.U.A.).

Serile festivalului sunt dedicate dramaturgiei și cinematografiei. Piese de teatru de Matei Vișniec, montate de regizori din România, Franța, Italia, Spania, Brazilia și Uruguay, performance-uri, lecturi de tip „maquette” ale actorilor trupei de teatru L’Échoscène din Franța, spectacolul de marionete semnat de Eric Deniaud sunt postate în regim live pe pagina de Facebook a MNLR, alături de conferințele susținute de George Banu, teatrolog, eseist și profesor emerit la Sorbonne Nouvelle – Paris.

De asemenea, Teatrul Național Radiofonic – partener al proiectului – lansează colecția Matei Vișniec pe site-ul www.eteatru.ro. Matei Vișniec se află în topul dramaturgilor cu cele mai multe piese de teatru radiofonic jucate, alături de nume precum Shakespeare, Cehov și Caragiale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE