Primul lot de vaccin Pfizer/BioNTech ajunge vineri în R.Moldova

1212
1
An illustration picture shows vials with Covid-19 Vaccine stickers attached and syringes with the logo of US pharmaceutical company Pfizer, on November 17, 2020. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP) (Photo by JUSTIN TALLIS/AFP via Getty Images)

Primele 24.570 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech urmează să ajungă vineri, 19 martie, la Chișinău. Acesta este cel de-al doilea lot de vaccinuri anti-COVID oferit gratuit R.Moldova prin intermediul platformei COVAX, precizează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. La rândul său, președinta Maia Sandu anunță că, până la sfârșitul lunii martie, în țară urmează să ajungă un total de 46 de mii de doze de vaccin prin platforma COVAX și încă 50 de mii de doze donate de România. „Le mulțumim încă o dată donatorilor COVAX și României pentru sprijin și solidaritate, în aceste vremuri dificile pentru toți”, a scris pe Facebook cu această ocazie șefa statului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ea a cerut Ministerului Sănătății să pregătească în mod cât mai eficient procesul de distribuție a vaccinului către centrele de vaccinare și să asigure creșterea numărului de persoane vaccinate pe zi.

„Vaccinul salvează vieți și orice zi de tărăgănare înseamnă mai mulți bolnavi și mai multe vieți pierdute. Noi facem, în continuare, tot ce ne stă în puteri ca să aducem vaccin pentru cât mai mulți oameni”, subliniază Maia Sandu, cerându-le totodată și cetățenilor să fie vigilenți și responsabili, pentru a-și proteja sănătatea. „Pericolul este foarte mare, spitalele sunt pline și medicii epuizați. Stă în puterile noastre să oprim răspândirea acestui virus nemilos, prin gesturi simple pe care le cunoaștem cu toții: purtăm mască; spălăm și dezinfectăm mâinile; evităm locurile aglomerate și evenimentele cu mulți oameni; ne vaccinăm, când vine rândul nostru”, insistă ea.

Amintim că în R.Moldova campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început pe 2 martie, după ce pe 27 februarie la Chișinău a sosit primul lot de 21.600 de vaccinuri AstraZeneca, din cele 200.000 de mii oferite gratuit de România. De asemenea, pe 4 martie, R.Moldova a primit primele 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca prin intermediul Platformei COVAX.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

1 COMENTARIU