Maia Sandu a discutat cu Angela Merkel despre criza politică de la Chișinău

976
1
Maia Sandu discută cu Angela Merkel / Sursă FOTO: Facebook

Președinta Maia Sandu a discutat marți seară cu cancelara Angela Merkel, inclusiv despre criza politică de la Chișinău, obținând asigurări că Germania va urmări cu atenție evoluția situației din R.Moldova și că va susține în continuare eforturile oamenilor de a construi o societate democratică și dreaptă. „Am accentuat că cetățenii moldoveni își doresc reforme adevărate, stat de drept și sancționarea corupților. Aceste reforme pot fi promovate doar de un parlament care să reprezinte voința poporului”, a scris după această convorbire Maia Sandu pe Facebook.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Am convenit că vom munci pentru consolidarea relațiilor moldo-germane, mai ales în ce privește agenda noastră europeană și reformele anti-corupție”, adaugă ea.

S-a discutat și despre situația epidemiologică din R.Moldova, precum și despre experiența Germaniei în oprirea răspândirii infecției și în aplicarea măsurilor de susținere a economiei în criză. „Am făcut un schimb de opinii referitor la procesul de relansare a economiei în perioada post-COVID”, precizează șefa statului.

Ea mai spune că i-a mulțumit Angelei Merkel pentru sprijinul constant al Germaniei și al său personal pentru cetățenii moldoveni și pentru valorile democratice din R.Moldova.

„În special, mi-am exprimat recunoștința pentru ajutorul oferit pe parcursul anului 2020 în lupta cu pandemia și pentru contribuția generoasă la platforma COVAX, prin intermediul căreia țara noastră beneficiază de vaccin gratuit”, declară Maia Sandu.
Menționăm că, după victoria sa la prezidențiale, Maia Sandu a relansat relațiile internaționale ale R.Moldova, în special cu vecinii – România și Ucraina, precum și cu partenerii occidentali. În scurta perioadă de când a fost învestită în funcția de președinte al Republicii Moldova, ea l-a primit într-o vizită oficială la Chișinău pe președintele român Klaus Iohannis, s-a întâlnit la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelensky, și a efectuat vizite la Bruxelles și Paris.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE