Un nou atac marca Dodon: „Führer-ul” Maia Sandu și ambasadorii care „au băgat capul în nisip”

1272
1

Liderul PSRM, Igor Dodon, lansează un nou atac la adresa președintei Maia Sandu, deoarece refuză să desemneze la funcția de prim-ministru un candidat al majorității parlamentare, dar și la adresa ambasadorilor acreditați la Chișinău, despre care spune că „au băgat capul în nisip”. Învinuirile sale vin la numai o zi după ce ambasadorii europeni din R.Moldova au condamnat atacuri similare ale socialiștilor ce-l vizau pe șeful Delegației UE, Peter Michalko. „Interesant de ce tac ambasadorii. Imaginați-vă dacă eu aș fi făcut așa dezmăț pe care și-l permite Maia Sandu. Săreau toți ambasadorii în capul meu. Unde sunt acum partenerii de dezvoltare cu mari standarde europene? Au luat apă în gură și au băgat capul în nisip pentru că „e rea, dar e a noastră”. D-voastră creați precedente cu acceptul tacit la fărădelegile care se întâmplă”, recidivează Dodon pe vlogul său.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Mai mult, el nu ezită să-i avertizeze pe diplomați că vor fi „penalizați de popor”, pentru că i-ar fi susținut, prin inacțiune, pe cei care „în guvernele pro-europene au furat miliarde”.

Pe lângă asta, Dodon face o paralelă între acțiunile Maiei Sandu și cele ale naziștilor. „După ce am avut în politica moldovenească ‘balaboli’ și ‘pokemoni’, a apărut și führer-ul. Cum poți să subminezi tot? Orice führer și-a început activitatea prin încălcarea Constituției, normelor legale și uzurparea puterii de stat. Ceea ce acum avem noi în R.Moldova este exact ceea ce am avut în istorie în veacul trecut”, afirmă liderul socialiștilor, care continuă să se prezinte pe vlog ca „președinte”, care răspunde la întrebările cetățenilor.

De asemenea, el a mai declarat că dizolvarea Parlamentului după data de 23 martie nu ar fi posibilă și că PSRM nu va admite nici scenariul unui impeachment.

Joi, 23 de ambasadori ai țărilor membre ale Uniunii Europene a difuzat o declarație comună prin care au respins recentele atacuri ale PSRM și ale deputatului fugar Ilan Șor lansate la adresa șefului Delegației UE în R.Moldova, Peter Michalko. Vineri, în susținerea lui Michalko s-au pronunțat și 96 de ONG-uri, membre ale Platformei Naționale a Societății Civile din Parteneriatul Estic.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

1 COMENTARIU