Procurorii sunt chemați în Parlament pentru audieri cu privire la Chișinău Arena

661
0
Chișinău Arena

Responsabili de la Procuratura Generală și Ministerul Economiei vor fi convocați săptămâna viitoare în Parlament, pentru a fi audiați în problema construcției Chișinău Arena. Un demers în acest sens a fost făcut de către deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, potrivit căruia terenurile folosite pentru construcția acestui obiectiv – o inițiativă a PDM pe vremea când era condus de Vladimir Plahotniuc, ar fi fost puse în gaj în mod repetat, însă nici până în prezent arena sportivă nu a fost dată în exploatare. Slusari insistă să afle dacă în cazul Chișinău Arena a fost pornit vreun dosar penal.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Cine cui e dator, a cui e această Arenă? Ce se întâmplă acolo? Care sunt angajamentele statului? Noi nu cunoaștem nimic”, a menționat Slusari în debutul ședinței de joi a Parlamentului.

La rândul său, deputatul PAS, Lilian Carp, a precizat că a făcut anterior mai multe interpelări la care Procuratura a invocat existența unor proceduri, însă ulterior nu a mai răspuns solicitărilor sale.

Inițiativa lui Slusari a fost susținută de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și acceptată de deputați.

Amintim că proiectul Chișinău Arena, demarat de PDM în 2018 a fost calificat de Guvernul Maia Sandu ca o „irosire a banului public”, întrucât contractul de parteneriat public-privat prevede condiții dezavantajoase pentru stat. Membrii cabinetului condus în 2019 de actuala șefă a statului nu au găsit documente justificative pentru estimarea costului de 43 de milioane de euro al proiectului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT