Procurorii sunt chemați în Parlament pentru audieri cu privire la Chișinău Arena

240
0
Chișinău Arena

Responsabili de la Procuratura Generală și Ministerul Economiei vor fi convocați săptămâna viitoare în Parlament, pentru a fi audiați în problema construcției Chișinău Arena. Un demers în acest sens a fost făcut de către deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, potrivit căruia terenurile folosite pentru construcția acestui obiectiv – o inițiativă a PDM pe vremea când era condus de Vladimir Plahotniuc, ar fi fost puse în gaj în mod repetat, însă nici până în prezent arena sportivă nu a fost dată în exploatare. Slusari insistă să afle dacă în cazul Chișinău Arena a fost pornit vreun dosar penal.

„Cine cui e dator, a cui e această Arenă? Ce se întâmplă acolo? Care sunt angajamentele statului? Noi nu cunoaștem nimic”, a menționat Slusari în debutul ședinței de joi a Parlamentului.

La rândul său, deputatul PAS, Lilian Carp, a precizat că a făcut anterior mai multe interpelări la care Procuratura a invocat existența unor proceduri, însă ulterior nu a mai răspuns solicitărilor sale.

Inițiativa lui Slusari a fost susținută de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și acceptată de deputați.

Amintim că proiectul Chișinău Arena, demarat de PDM în 2018 a fost calificat de Guvernul Maia Sandu ca o „irosire a banului public”, întrucât contractul de parteneriat public-privat prevede condiții dezavantajoase pentru stat. Membrii cabinetului condus în 2019 de actuala șefă a statului nu au găsit documente justificative pentru estimarea costului de 43 de milioane de euro al proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here