Procurorii sunt chemați în Parlament pentru audieri cu privire la Chișinău Arena

177
0
Chișinău Arena

Responsabili de la Procuratura Generală și Ministerul Economiei vor fi convocați săptămâna viitoare în Parlament, pentru a fi audiați în problema construcției Chișinău Arena. Un demers în acest sens a fost făcut de către deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, potrivit căruia terenurile folosite pentru construcția acestui obiectiv – o inițiativă a PDM pe vremea când era condus de Vladimir Plahotniuc, ar fi fost puse în gaj în mod repetat, însă nici până în prezent arena sportivă nu a fost dată în exploatare. Slusari insistă să afle dacă în cazul Chișinău Arena a fost pornit vreun dosar penal.

„Cine cui e dator, a cui e această Arenă? Ce se întâmplă acolo? Care sunt angajamentele statului? Noi nu cunoaștem nimic”, a menționat Slusari în debutul ședinței de joi a Parlamentului.

La rândul său, deputatul PAS, Lilian Carp, a precizat că a făcut anterior mai multe interpelări la care Procuratura a invocat existența unor proceduri, însă ulterior nu a mai răspuns solicitărilor sale.

Inițiativa lui Slusari a fost susținută de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și acceptată de deputați.

Amintim că proiectul Chișinău Arena, demarat de PDM în 2018 a fost calificat de Guvernul Maia Sandu ca o „irosire a banului public”, întrucât contractul de parteneriat public-privat prevede condiții dezavantajoase pentru stat. Membrii cabinetului condus în 2019 de actuala șefă a statului nu au găsit documente justificative pentru estimarea costului de 43 de milioane de euro al proiectului.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here