Prima încercare de învestire a unui nou guvern, în frunte cu Natalia Gavriliță, va avea loc joi, în Parlament

982
0

Parlamentul va examina joi, 11 februarie, programul de guvernare și echipa propusă de premierul desemnat, Natalia Gavriliță, urmând să decidă dacă îi va acorda votul de încredere. O decizie în acest sens a fost aprobată de Biroul permanent al Parlamentului. Conform acesteia, deputații se vor reuni în plen la ora 10.00.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Amintim că atât PAS, cât și premierul desemnat Natalia Gavriliță au declarat ferm că nu-și doresc învestirea unui nou guvern, intenționând să provoace dizolvarea actualului Parlament și alegeri anticipate.

Potrivit procedurilor legale, în cazul unui vot împotriva acestui guvern, președinta Maia Sandu ar urma să propună repetat Parlamentului un candidat la funcția de prim-ministru. Deputații PAS și Natalia Gavriliță însăși au lăsat să se înțeleagă că în această postură va fi tot ea, deoarece vor să-i determine pe deputații din coaliția informală „PSRM – Șor – Pro Moldova” să voteze împotrivă.

Pe de altă parte, PSRM, care afirma anterior că anticipatele sunt necesare, acum nu exclude scenariul unui propriu candidat, înaintat pentru a doua tentativă de învestire a Guvernului. Declarații în acest sens au fost făcute în ajun de liderul fracțiunii socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță, la un post de televiziune afiliat PSRM. „În cazul în care situația ar putea evolua imprevizibil vom veni cu decizii, probabil de înaintare a unui cabinet de miniștri”, a declarat el, lăsând să se înțeleagă că există posibilitatea unei majorități care va amâna sau chiar va exclude anticipatele.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE