Maia Sandu nu acceptă discuții cu partidele parlamentare privind candidatura Nataliei Gavriliță la guvern

768
0
Maia Sandu

Președinta Maia Sandu nu se va întâlni cu reprezentanții fracțiunilor din Parlament, pentru a discuta cu ei despre candidata desemnată la funcția de prim-ministru. Declarații în acest sens au fost făcute de șefa statului, într-o emisiune la postul public de televiziune, după ce fruntași din PSRM, PDM, Pro și Pentru Moldova au declarat că ar fi necesar să discute cu ea, dar și cu Natalia Gavriliță, înainte ca aceasta să-și prezinte în plenul legislativului programul și componența viitorului guvern. „Acum discuțiile trebuie să se întâmple la parlament cu candidatul și cu echipa pe care o va prezenta candidatul. Consultările la președinție au avut loc înainte de această desemnare, procesul este acum la parlament”, a accentuat Maia Sandu.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Șefa statului nu a exclus că Natalia Gavriliță ar putea obține votul de învestitură din partea unei majorități formate ad-hoc de deputații care vor să-și mențină locurile în actualul parlament, dar nu crede că un guvern propus de candidata ei va beneficia și pe viitor de susținerea acestora, pentru a scoate țara din criză.

Amintim, în acest context, că miercuri, când a desemnat-o pe fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavriliță, drept candidată la funcția de premier, Maia Sandu a lăsat să se înțeleagă că nu-și dorește învestirea unui nou guvern. „Acum, fracțiunile din parlament vor avea posibilitatea să demonstreze dacă cu adevărat își doresc alegeri parlamentare anticipate sau dacă umblă cu minciuni și încearcă să pună capcane”, declara ea. Tot atunci, PAS și-a reafirmat ferm opțiunea de a nu vota pentru Natalia Gavriliță, chiar dacă o consideră un potențial excelent prim-ministru. Toate celelalte partide parlamentare și-au lăsat însă, prin declarațiile făcute de liderii acestora, teren de manevră.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT