Maia Sandu are îndoieli cu privire la integritatea unor membri din oficiu ai CSS

438
0
Maia Sandu

Președinta Maia Sandu are dubii în privința integrității și bunelor intenții ale mai multor membri din oficiu ai Consiliului Suprem de Securitate (CSS), pe care își rezervă dreptul de a nu-i invita la unele ședințe, atunci când constată un conflict de interese. Declarația a fost făcută de șefa statului miercuri, 26 ianuarie, în debutul primei ședințe a Consiliului în noua sa componență. Ea a criticat dur activitatea instituțiilor responsabile de lupta împotriva corupției, insistând asupra lipsei unor rezultate în cele mai răsunătoare dosare.

„Despre schemele de corupție ale lui (Eugeniu) Nichiforciuc și (Vladimir) Andronachi știu deja și copiii de la grădiniță, numai instituțiile noastre de combatere a corupției nu vor să știe despre aceste scheme”, a exemplificat Maia Sandu.

Ea i-a sfătuit pe conducătorii instituțiilor de drept care sunt prinși în „mrejele schemelor corupte” să-și dea demisia. „Să nu încercați să împiedicați lucrurile în continuare. Fiți siguri că sistemul acesta care a permis perpetuarea corupției nu va mai ține. Dacă nu o să opriți Dvs. acest sistem, oamenii o să iasă în stradă și o să vă pedepsească așa cum știu ei. Acest sistem nu mai poate fi tolerat de către oameni”, a declarat Maia Sandu, potrivit căreia anume corupția reprezintă în prezent cea mai mare amenințare la adresa securității statului și cetățenilor R. Moldova.

Menționăm că noua componență a CSS a fost aprobată de Maia Sandu în ajun, după ce a modificat regulamentul Consiliului. Astfel, membri din oficiu ai acestuia au devenit președintele Parlamentului, premierul, directorul SIS, șefii instituțiilor guvernamentale de drept, precum și guvernatorul BNM. Pe lângă aceștia, în componența CSS au mai intrat 11 persoane – consilieri prezidențiali, reprezentanți ai partidelor parlamentare și ai societății civile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here