Maia Sandu are îndoieli cu privire la integritatea unor membri din oficiu ai CSS

640
0
Maia Sandu

Președinta Maia Sandu are dubii în privința integrității și bunelor intenții ale mai multor membri din oficiu ai Consiliului Suprem de Securitate (CSS), pe care își rezervă dreptul de a nu-i invita la unele ședințe, atunci când constată un conflict de interese. Declarația a fost făcută de șefa statului miercuri, 26 ianuarie, în debutul primei ședințe a Consiliului în noua sa componență. Ea a criticat dur activitatea instituțiilor responsabile de lupta împotriva corupției, insistând asupra lipsei unor rezultate în cele mai răsunătoare dosare.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Despre schemele de corupție ale lui (Eugeniu) Nichiforciuc și (Vladimir) Andronachi știu deja și copiii de la grădiniță, numai instituțiile noastre de combatere a corupției nu vor să știe despre aceste scheme”, a exemplificat Maia Sandu.

Ea i-a sfătuit pe conducătorii instituțiilor de drept care sunt prinși în „mrejele schemelor corupte” să-și dea demisia. „Să nu încercați să împiedicați lucrurile în continuare. Fiți siguri că sistemul acesta care a permis perpetuarea corupției nu va mai ține. Dacă nu o să opriți Dvs. acest sistem, oamenii o să iasă în stradă și o să vă pedepsească așa cum știu ei. Acest sistem nu mai poate fi tolerat de către oameni”, a declarat Maia Sandu, potrivit căreia anume corupția reprezintă în prezent cea mai mare amenințare la adresa securității statului și cetățenilor R. Moldova.

Menționăm că noua componență a CSS a fost aprobată de Maia Sandu în ajun, după ce a modificat regulamentul Consiliului. Astfel, membri din oficiu ai acestuia au devenit președintele Parlamentului, premierul, directorul SIS, șefii instituțiilor guvernamentale de drept, precum și guvernatorul BNM. Pe lângă aceștia, în componența CSS au mai intrat 11 persoane – consilieri prezidențiali, reprezentanți ai partidelor parlamentare și ai societății civile.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT