Gala presei sportive și-a desemnat laureații (FOTO)

1006
0
Anastasia Nichita

Un eveniment festiv pe cât de mult așteptat, pe atât de nesperat, în condițiile unor măsuri antipandemice ce au bulversat într-un mod impardonabil întreaga societate, s-a desfășurat la acest început de an în Chișinău. Este vorba despre Gala Laureaților Asociației Presei Sportive din Republica Moldova (APSM), ce avut loc pe 18 ianuarie curent, oferind un prilej minunat de a-i omagia pe cei mai buni sportivi, antrenori și jurnaliști sportivi ai anului 2020.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE
Victor Sterpu, Anastasia Nichita și Eduard Ciobanu (de la stânga la dreapta)

În cuvântul său de salut, Eduard Ciobanu, preşedintele APSM, a remarcat că „este extrem de îmbucurător faptul că în această seară avem posibilitatea să omagiem cei mai buni atleți ai anului trecut, precum și persoane dedicate cu trup și suflet domeniului sportului. Că-i putem felicita pe sportivii noștri, care, în pofida dificultăților generate de situația pandemică, au evoluat magistral pe arena internațională, dând dovadă de multă măiestrie și caracter”.

Festinul comuniunii

Festinul comuniunii și bunăvoinței a continuat cu decernarea diplomelor și premiilor acelor jurnalişti sportivi care au contribuit la promovarea sportului naţional, dar şi a imaginii APSM în anul 2020: Vadim Caftanat, Aurelia Ciobanu (ambii categoria foto), Alexandru Fosa (Jurnal TV), Natalia Doneţ (aipsmedia.com), Mihai Sandu (Moldova 1, emisiunea „Săptămâna sportivă”), Arcadie Munteanu (Pro TV), Vitalie Hadei (ziarulnational.md), Mihai Burciu (Radio ECO FM, emisiunea „Ora Sportului”), Liubomir Madan (Radio Moldova), alți cronicari de valoare ai lumii sportului.

La crearea unei atmosfere festive de zile mari a contribuit și interpretul Ricky Ardezianu, ale cărui piese și glume au găsit un viu ecou în inimile celor prezenți la acest eveniment de suflet. Coloratura feerică a sărbătorii a continuat cu oferirea premiului la nominalizarea „Tinere talente”, laureat Ilie Argatu, campion european printre cadeţi la box, iar luptătorul UFC (Ultimate Fighting Championship) Alexandr Romanov a fost declarat cel mai bun în categoria „Probe neolimpice”.

Top-10 cei mai buni sportivi ai anului 2020

Și iată sosi clipa mult așteptată a acestei seri de vis, acel moment pentru a afla cine s-a impus în categoria Cei mai buni sportivi ai anului 2020 în viziunea jurnaliștilor. Astfel, în top-10 au intrat, în ordine crescătoare, următorii atleți: Radu Albot, tenis, top-100 ATP ranking; Petru Pelivan, judo, bronz la Grand Slam Budapesta; Mariana Eşanu-Cherdivară, lupte feminine, argint la Cupa Mondială; Mihail Sava, lupte libere, locul III la Campionatul European; Stepan Dimitrov, taekwondo WT, bronz la Campionatul European pe categorii olimpice; Serghei Tarnovschi, canoe, câștigător la Cupa Mondială; Andrian Mardare, atletism, învingător în cadrul Campionatului Balcanic; Denis Vieru, bronz la Campionatul European de judo.

Mariana Eșanu-Cherdivară și Anastasia Nichita

Festivitatea sportivă a culminat cu decernarea premiilor „Cel mai bun sportiv al anului 2020”. Astfel, la feminin titlul suprem i-a revenit luptătoarei Anastasiei Nichita, care anul trecut a devenit campioană europeană printre senioare și a intrat în posesia trofeului principal al Cupei Mondiale. La bărbați, laureat a devenit Victor Sterpu, talentatul sportiv fiind primul reprezentant al Republicii Moldova care s-a impus la un Campionat European de judo printre seniori.

Anastasia Nichita și antrenorul ei, Tudor Cîrlan

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE