CEDO a dispus plata a 7 500 de euro pentru victima unui viol, la Bender

659
0

Guvernul R. Moldova va trebui să achite 7 500 de euro în calitate de prejudiciu moral victimei unui viol, pentru că justiția l-a tratat cu blândețe excesivă pe cel care a săvârșit crima. O decizie în acest sens a fost pronunțată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), care a dispus, de asemenea, plata a încă 1 500 de euro pentru cheltuielile de reprezentare în instanță. Cazul a avut loc la 25 iunie 2011 în municipiul Bender, când o minoră, cu tulburări de sănătate mintală, a fost agresată sexual de un vecin, în timp ce mama acesteia nu era acasă.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Potrivit avocaților de la Promo-LEX, care au reprezentat tânăra, urmărirea penală în acest caz s-a desfășurat cu mai multe încălcări și abateri.

Drept urmare, la 24 aprilie 2013, Judecătoria Bender l-a condamnat pe violator la 3 ani și 2 luni de închisoare, suspendându-i condiționat executarea pedepsei cu un termen de probă de 2 ani. Totodată, acesta a fost obligat să plătească 10 mii de lei pentru prejudiciul cauzat.

Cauza a fost comunicată Guvernului la data de 20 septembrie 2019, iar în final autoritățile au ajuns la un acord de reglementare amiabilă cu victima.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT