CEDO a dispus plata a 7 500 de euro pentru victima unui viol, la Bender

911
0

Guvernul R. Moldova va trebui să achite 7 500 de euro în calitate de prejudiciu moral victimei unui viol, pentru că justiția l-a tratat cu blândețe excesivă pe cel care a săvârșit crima. O decizie în acest sens a fost pronunțată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), care a dispus, de asemenea, plata a încă 1 500 de euro pentru cheltuielile de reprezentare în instanță. Cazul a avut loc la 25 iunie 2011 în municipiul Bender, când o minoră, cu tulburări de sănătate mintală, a fost agresată sexual de un vecin, în timp ce mama acesteia nu era acasă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit avocaților de la Promo-LEX, care au reprezentat tânăra, urmărirea penală în acest caz s-a desfășurat cu mai multe încălcări și abateri.

Drept urmare, la 24 aprilie 2013, Judecătoria Bender l-a condamnat pe violator la 3 ani și 2 luni de închisoare, suspendându-i condiționat executarea pedepsei cu un termen de probă de 2 ani. Totodată, acesta a fost obligat să plătească 10 mii de lei pentru prejudiciul cauzat.

Cauza a fost comunicată Guvernului la data de 20 septembrie 2019, iar în final autoritățile au ajuns la un acord de reglementare amiabilă cu victima.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE