Citiți în primul număr din acest an al ziarului „GAZETA de Chișinău”

700
0
„Chișinăul și Kievul au intrat într-o nouă perioadă a dialogului prezidențial. Pe de o parte, între Maia Sandu și Volodymyr Zelensky există o relație specială, ce poate fi fructificată în condițiile în care șeful statului moldovenesc va obține un guvern și un parlament loial. Pe de altă parte, Moldova și Ucraina trebuie să rezolve două probleme sensibile – chestiunea identitară (moldoveni-români), care implică Moldova, România și Ucraina, și catastrofa ecologică pe Nistru. Acestea sunt considerațiile expertului în domeniul securității Sergiy Gerasymchuk”, expuse într-un interviu realizat de Ilie Gulca.
Tot din interviu aflați de ce nici Petro Poroshenko și nici Volodymyr Zelensky nu au vrut să vorbească cu Igor Dodon, când acesta era președinte și la ce am putea să ne așteptăm în relațiile dintre cele două state după alegerea Maiei Sandu în calitate de președinte al Republicii Moldova.
Din „GAZETA de Chișinău” aflați din articolul „Scandal cu iz de burcut”, scris de jurnalista Julieta Savițchi, de ce nu au locuitorii din Truşeni acces la apă potabilă.
„Asaltul de la Capitoliu: farsă sau tragedie?” este titlul editorialului scris de Adrian Ciubotaru.
„Ce s-a întâmplat pe Colina Capitoliului e greu de catalogat, totuși, drept răscoală, revoluție sau tentativă de lovitură de stat. A fost o farsă cu final trist, un show cu disperați și nebuni întru Trump. Până și miliardarul a înțeles că apelurile lui pe Twitter și discursul de la miting nu au fost doar niște exerciții retorice, căci au avut un efect diferit de cel scontat.”
Cu titlu de noutate, în ediția de vineri a ziarului puteți lectura și o pagină de satiră și umor unde sunt inserate în temei epigrame și proză scurtă umoristică, pagină care va continua să apară în fiecare ediție.
Lectură plăcută!

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE