Imaginea comentată

1098
0
gropile
Foto: Mihai Vengher

Dragi cititori,

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Am inaugurat o nouă rubrică – Imaginea comentată.

Vă reamintim că, săptămânal, vom publica o fotografie sau o altă imagine pe care vă propunem să o comentați. Vă oferim astfel prilejul să vă exercitați puterea Dvs. de imaginație și de duh, știind că publicul nostru este unul dintre cele mai elevate.

Textul, care trebuie să fie cât se poate de scurt, maximum 20 de cuvinte, îl puteți expedia pe adresele: str. Mihai Viteazul 2a, nr. 23, Chișinău, Republica Moldova, tel.: 022 358 567, e-mail: gazetadechisinau@gmail.com și pe pagina web: gazetadechisinau.md

Lunar, cele mai spirituale replici vor fi jurizate de consiliul redacției, iar autorii câștigători vor fi premiați cu un abonament la GdC.

Publicăm replicile Dvs. în ordinea în care le-am primit. Vă rugăm să păstrați decența și bunul-simț.

Dumitru Cernea, 86 de ani, „un alegător bine informat şi sfătos, din inimă şi os”, după cum se prezintă chiar domnia sa, ne-a trimis două variante de comentariu:

„După privire, mască şi aspect,/ Ne-am ales cu-o belea în Parlament.

În această foto fără pasaj,/ E un retrograd mascat oranj”.

„Chiar cu masca lui pe bot,/ Tot nebun și tot netot”, Volodea Untilă, Chișinău.

„De s-ar duce la coridă, ar fi un bou în fața unui taur…”, Pavel Moisei, Chișinău.

„Ăsta nu prea știe carte,/ Dar de scaun are parte!…”, Mao pentru Maia, Chișinău.

„Scufița Roșie” – de păpat am mai păpa, dar s-au terminat „pateurile”;

„Fruntea crește, se-nroșește,/ Capul neadevăr grăiește”, Titus Pociumbanu, s. Ciuciulea, Glodeni.

„Cinci socialiști cu Dodon și toți hoți, păliți cu o lovitură. Jos cu ei! La pușcărie, chiar dacă niciunul nu e Vanga”, Liviu Zagrencu, Chișinău.

„Fantomas, te-ai „pricălit”/ Cu-n proiect de lege aiurit, / Să-i convină lui Dodon/ În convenția „Şordon”,/ Dacă nu ai păr pe cap/Mintea ta nu ni-i pe plac…”,   V. Castraveț, s. Hârtopul Mic, Criuleni.

Publicăm o altă imagine, pe care vă invităm să o comentați.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE