China devine primul partener comercial al Europei

744
0
Imagine simbol, sursa: brecorder.com
Imagine simbol, sursa: brecorder.com

China a devenit în trimestrul trei primul partener comercial al Uniunii Europene, depășind Statele Unite, o consecință a pandemiei de COVID-19 și a relansării rapide a activității economice chineze. Pe primele nouă luni ale anului 2020, schimburile dintre UE și China au atins 425,5 miliarde euro, față de 412,5 miliarde euro între blocul comunitar și SUA, potrivit datelor publicate de Eurostat. Anul trecut, schimburile comerciale au fost de 413,4 miliarde euro și, respectiv, 461 miliarde euro, în aceeași perioadă a lui 2019.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE