Studiu API: GAZETA de Chișinău, în topul ziarelor care se bucură de cea mai mare încredere printre cititori

1350
0

GAZETA de Chișinău (care apare din 31 ianuarie 2020) este pe locul cinci, atât în topul ziarelor citite pentru informare, cât și la capitolul încredere din partea cetățenilor Republicii Moldova. Cel puțin asta arată datele Studiului „Percepția despre mass-media și competențele media ale cetățenilor din Republica Moldova”, prezentat în cadrul Forumului Mass-Media 2020, desfășurat la Chișinău în zilele de 24 și 25 noiembrie.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit studiului, la întrebarea: care ziare tipărite le citiți pentru știri cel puțin o dată în două săptămâni, 7% dintre respondenți au răspuns – GAZETA de Chișinău.

La fel, GAZETA de Chișinău se află în primele cinci publicații periodice în care moldovenii au cea mai mare încredere pentru știrile politice și evenimentele din republică, fiind cotată cu 6% de respondenți. Totodată, la categoria ziare tipărite, GAZETA de Chișinău este preferată de tinerii cu vârste cuprinse între 18-25 de ani.

În același timp, pagina web: gazetadechisinau.md este accesată de 1% dintre cititorii care au răspuns la întrebarea din care surse media online preferă să se informeze, cel puțin o dată pe săptămână.

Sondajul a fost realizat în august 2020, la care au participat 1.364 de respondenți din rândul populației generale, cu vârsta de 18+ ani.

Cercetarea a fost elaborată de Magenta Consulting în baza unui parteneriat între proiectul „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și de Ambasada Marii Britanii la Chișinău, și implementat de Internews în Moldova, și proiectul „Comunicare strategică și sprijin pentru mass-media în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE