Covid-19: Un campion olimpic, curier de livrare a mâncării

853
0
Spadasinul venezuelean Ruben Limardo Gascon

Spadasinul venezuelean Ruben Limardo Gascon, campion la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 (la scrimă), muncește în calitate de curier în orașul Lodz, Polonia. Este de remarcat că performerul de 35 de ani nici pe departe nu și-a încheiat cariera sportivă, fiind calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate pentru anul viitor.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În prezent însă ocupația de bază a scrimerului, care este stabilit în Polonia de 19 ani, nu este participarea la competiții sau pregătirea în cantonamente, ci livrarea prânzului cu ajutorul unei biciclete. Iar de vină în această situație este criza financiară provocată de pandemia de coronavirus. Totuși campionul olimpic n-a abandonat antrenamentele, însă, după un efort susținut în sala de sport, exercițiul fizic continuă la volanul bicicletei, el muncind pentru o platformă online de livrare de hrană.

„Dacă sunteţi la Lodz şi comandaţi la Uber Eats, este posibil ca masa dumneavoastră să fie livrată de un campion care a decis să nu abandoneze niciodată”, scrie pe contul său de Twitter Ruben Limardo Gascon, al doilea campion olimpic în istoria sportului venezuelean, după boxerul Francisco Rodriguez.

Mai mult, R. L. Gascon nu este singurul scrimer al selecționatei venezueleze care a încălecat bicicleta pentru a-și asigura pâinea cea de toate zilele. Astfel, încă 20 de membri ai echipei naționale din această țară sud-americană s-au stabilit temporar la Lodz „pentru a-și urma visul olimpic”. În medie, un curier parcurge cu bicicleta aproximativ 50 km pe zi și câştigă 100 de euro pe săptămână. Acești bani îi ajung spadasinului pentru a-și continua studiile, plăti chiria şi întreține familia, el având soţie şi doi copii.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE