Instituții de la Chișinău, decorate cu Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”

1033
0

Președintele României, Klaus-Werner Iohannis, a conferit prin decret prezidențial Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, Institutului de Filologie Română „B.P. Hasdeu” și Muzeului Național de Artă al Republicii Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Medaliile și brevetele aferente au fost înmânate la 12 noiembrie 2020 de către ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, în cadrul unei ceremonii, organizată la sediul Ambasadei.

Evenimentul a deschis ciclul de activități specifice pe care Ambasada le va organiza pentru marcarea în acest an a Zilei Naționale a României în condițiile speciale dictate de pandemia de COVID-19.

E.S. Daniel Ioniță i-a felicitat pe conducătorii instituțiilor menționate subliniind că este onorat pentru că i se oferă încă o dată prilejul să premieze „excelența, de data aceasta în artă și educație”.

„Limba și cultura unui popor sunt elemente definitorii, esențiale ale fibrei sale identitare, sunt un tezaur inestimabil care sfidează timpul, mentalități și frontiere, care a necesitat de multe ori jertfe, sacrificii și care spune povestea sa adevărată generațiilor de azi și de mâine”, a menționat ambasadorul român.

Ambasadorul României la Chișinău a evocat implicarea și pasiunea conducerilor și colectivelor instituțiilor de educație și artă medaliate, ceea ce a făcut posibilă organizarea unor acțiuni de mare ținută artistică și științifică, în anul în care am marcat împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire de la 1918, o mulțime de evenimente de artă și cultură, care au urmărit promovarea valorii și excelenței și au arătat cu prisosință apartenența noastră comună la sistemul de valori europene.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE