Instituții de la Chișinău, decorate cu Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”

801
0

Președintele României, Klaus-Werner Iohannis, a conferit prin decret prezidențial Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, Institutului de Filologie Română „B.P. Hasdeu” și Muzeului Național de Artă al Republicii Moldova.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Medaliile și brevetele aferente au fost înmânate la 12 noiembrie 2020 de către ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, în cadrul unei ceremonii, organizată la sediul Ambasadei.

Evenimentul a deschis ciclul de activități specifice pe care Ambasada le va organiza pentru marcarea în acest an a Zilei Naționale a României în condițiile speciale dictate de pandemia de COVID-19.

E.S. Daniel Ioniță i-a felicitat pe conducătorii instituțiilor menționate subliniind că este onorat pentru că i se oferă încă o dată prilejul să premieze „excelența, de data aceasta în artă și educație”.

„Limba și cultura unui popor sunt elemente definitorii, esențiale ale fibrei sale identitare, sunt un tezaur inestimabil care sfidează timpul, mentalități și frontiere, care a necesitat de multe ori jertfe, sacrificii și care spune povestea sa adevărată generațiilor de azi și de mâine”, a menționat ambasadorul român.

Ambasadorul României la Chișinău a evocat implicarea și pasiunea conducerilor și colectivelor instituțiilor de educație și artă medaliate, ceea ce a făcut posibilă organizarea unor acțiuni de mare ținută artistică și științifică, în anul în care am marcat împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire de la 1918, o mulțime de evenimente de artă și cultură, care au urmărit promovarea valorii și excelenței și au arătat cu prisosință apartenența noastră comună la sistemul de valori europene.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT