Toate faptele cu care te mândrești, Igor Nicolaevici, sunt de fapt „o fâsâială”!

2481
0
Igor Dodon
Foto: rfi.ro

O relatare despre scrutinul prezidențial din primul tur în Sadova, satul natal al lui Igor Dodon. Participanții la scrutin – 976 din 2,260 incluși în listele electorale. Igor Dodon – 578 (59,2%) și Maia Sandu – 315 (32,3%). Numărul de buletine de vot neutilizate sau completate greșit – 1284. Bănuiala mea este că și aici a câștigat Maia Sandu.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Și totuși, ce s-a întâmplat cu relațiile dintre președintele în exercițiu și ceilalți sadoveni? Localitatea Sadova a fost pe vremurile Uniunii Sovietice unul dintre centrele de formare a succeselor statistice din republică, probabil că Igor Nicolaevici s-a inspirat de aici privind ideile socialiste.

Într-o zi, l-am întrebat pe tata:

  • Unde te duci?

El mi-a răspuns:

  • Păi, astăzi îndeplinesc planurile impuse de raionul Călărași.
  • Care planuri? – l-am întrebat eu.
  • Planul de producere a cărnii pe un an de zile, îmi răspunse tata.

La întoarcere, l-am întrebat:

  • Unde-i carnea?

La care tata mi-a răspuns:

  • Carnea n-a fost și nici nu este. Sunt doar cifre pe hârtie.

Aceasta este realitatea socialistă susținută de Igor Nicolaevici.

Numele Dodon din satul Sadova necesită o investigație detaliată, efectuată de specialiști din domeniu. Eu, un simplu cetățean, vă sugerez următoarele:

I. Dodon – nume care a existat de secole, având multe variante, în sat existând familii de Dodoni Mazili.

II. Dodon – nume care a apărut cu vreo 70 de ani în urmă, împrumutat și promovat de Dodon Petru, ex-primar de Sadova în anii 1940.

Bunelul lui Igor Dodon, Alexandru, originar de prin Delta Dunării, a migrat în s. Sadova, r. Călărași, și s-a așezat cu traiul la o margine de sat.

Alexandru, fiind fierar de meserie, i-a reparat primarului Petru Dodon o brișcă. Și, drept răsplată, bunelul lui Igor Dodon, Alexandru Fâsâială, pentru că așa îl chema, i-a cerut primarului să-i schimbe numele. Astfel, Alexandru Fâsâială devine Alexandru Dodon.

Dodonii Mazili, adică cei care au purtat întotdeauna numele Dodon, nu le pot ierta acest fapt Dodonilor „artificiali”. Dovadă este rezultatul scrutinului din s. Sadova. Pentru că de fapt locuitorii Sadovei nu l-au votat pe Dodon în majoritate. Lucrul acesta poate fi investigat. Oamenii din sat știu multe.

Vă rog să nu mă învinuiți de rasism. Vreau doar să înțeleg de unde are atâta ură Igor Nicolaevici față de poporul român, în timp ce mama lui a fost profesoară de limbă maternă în școala unde a învățat acesta.

Eu, conform arborelui genealogic al familiei mele, fac parte din minoritatea poloneză. Acum încep să înțeleg câte ceva.

Tatăl lui Igor Dodon, Nicolae, pe vremuri a fost „brigadir”, a privatizat conacul boieresc, pe suprafața căruia Igor Nicolaevici și-a construit un iaz de proporții cu o echipă de muncitori și mecanisme impunătoare, bănuiesc, din contul statului.

O altă ispravă a dodonilor „artificiali” în satul Sadova este că au privatizat tabăra pionierească de pe timpuri. Au distrus-o, au montat niște căsuțe de lemn. Prin lucrările făcute la această tabără au devastat cu mașinile de mare tonaj drumul care trece prin sat și ajunge la obiectiv.

Da, să fim corecți, înainte de primul tur al alegerilor, drumul a fost restabilit, probabil, tot din banii statului. Astfel de oameni altfel nu pot.

Și, după toate acestea, înțeleg relațiile sătenilor din s. Sadova cu Igor Nicolaevici.

Să-ți vină a crede că în satul natal al președintelui în exercițiu se câștigă alegerile prin fraudă?

Domnule primar, încetați să umblați cu liste prin sat și să constrângeți locuitorii să semneze pentru Igor Nicolaevici și în al doilea tur! Știu că asta faceți și acum. Eu sunt sigur că va veni timpul și veți da explicații în instanță, căci martori elocvenți avem destui.

Acesta este de fapt acel individ care a condus statul R. Moldova timp de patru ani.

Ați vrut schimbări? De unde? Persoana care se laudă cu studiile absolvite, cică are trei instituții de învățământ superior și un doctorat susținut. Și aceste studii trebuie investigate ca să ne convingem de veridicitatea diplomelor. „Specialist de talie mondială, mândriți-vă cu asta!”. Ne are de proști. Nu, domnule! Dumneata ești un agramat. Toate faptele cu care te mândrești sunt de fapt „o fâsâială”!

Domnilor Mazili, până la urmă, alegerea vă aparține, fiți de veghe la scrutinul din 15 noiembrie!

Nu oferiți posibilitate primarului Tudor Anghel, care, bănuiesc, face parte din cei de la treuca lui Igor Dodon, să fraudeze alegerile!

Autor: Valentin Șpac

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here