La Chișinău a fost inaugurat Festivalul Filmului Francofon

892
0
Virgiliu Mărgineanu, Igor Șarov, Pascal Le Deunff
Virgiliu Mărgineanu, Igor Șarov, Pascal Le Deunff

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a participat luni, 21 septembrie, la lansarea celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Filmului Francofon, care se va derula  în regim online în perioada  21-27 septembrie. La eveniment au mai participat E.S. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze în Republica Moldova, Pascal Le Deunff, directorul Alianței Franceze în Republica Moldova, Emmanuel Skoulios, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol etc.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Specificul festivalului din acest an, dar și marele merit al organizatorilor este că, în pofida restricțiilor impuse de pandemie, s-a reușit organizarea acestuia, chiar dacă filmele vor fi proiectate online. Sunt sigur că această modalitate de organizare nu va știrbi din fericita ocazie pentru publicul spectator de a se delecta cu producții de filme franceze de succes”, a menționat Igor Șarov.

Publicul spectator va avea posibilitatea să vizioneze, în regim online, pe platforma privesc.eu, cinci filme, subtitrate în limba română, producții ale anului 2019, care reprezintă o panoramă a filmului contemporan francez. Festivalul Filmului Francofon este organizat anual la noi, de aproape două decenii, de către Alianța Franceză din Moldova cu sprijinul Ambasadei Franței în Republica Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT