La Chișinău a fost inaugurat Festivalul Filmului Francofon

483
0
Virgiliu Mărgineanu, Igor Șarov, Pascal Le Deunff
Virgiliu Mărgineanu, Igor Șarov, Pascal Le Deunff

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a participat luni, 21 septembrie, la lansarea celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Filmului Francofon, care se va derula  în regim online în perioada  21-27 septembrie. La eveniment au mai participat E.S. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze în Republica Moldova, Pascal Le Deunff, directorul Alianței Franceze în Republica Moldova, Emmanuel Skoulios, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol etc.

„Specificul festivalului din acest an, dar și marele merit al organizatorilor este că, în pofida restricțiilor impuse de pandemie, s-a reușit organizarea acestuia, chiar dacă filmele vor fi proiectate online. Sunt sigur că această modalitate de organizare nu va știrbi din fericita ocazie pentru publicul spectator de a se delecta cu producții de filme franceze de succes”, a menționat Igor Șarov.

Publicul spectator va avea posibilitatea să vizioneze, în regim online, pe platforma privesc.eu, cinci filme, subtitrate în limba română, producții ale anului 2019, care reprezintă o panoramă a filmului contemporan francez. Festivalul Filmului Francofon este organizat anual la noi, de aproape două decenii, de către Alianța Franceză din Moldova cu sprijinul Ambasadei Franței în Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here