Ambasadorul Daniel Ioniță: „Susținerea pe care o acordăm din toată inima cetățenilor R. Moldova nu este condiționată politic”

328
0

Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, a efectuat la 17 septembrie 2020 o vizită de lucru în UTA Găgăuzia ale cărei repere principale au fost:

• evaluarea stadiului de construcție a noii clădiri a Liceului de limbă română „Mihai Eminescu” din Comrat proiect realizat cu contribuția semnificativă a Guvernului României;

• participarea la ceremonia de înmânare a echipamentelor și materialelor medicale oferite de RoAid Spitalului Raional din Comrat în valoare de 45.000 euro, proiect inclus în Planul Anual de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, aprobat de Guvernul României;

• vizitarea Liceului nr.2 din Ceadîr-Lunga și donarea a câte 20 de manuale de învățare a limbii române pentru clasele I-IV.

Ambasadorul României a sintetizat principalii piloni pe care se fundamentează sprijinul României pentru Republica Moldova: „Educația și sănătatea sunt domenii de excelență pe care România le-a sprijinit și va continua să le sprijine în Republica Moldova, indiferent de oamenii politici aflați la putere. Susținerea pe care noi o acordăm de fiecare dată cu generozitate și din toată inima cetățenilor Republicii Moldova nu este condiționată politic și nu depinde de limba vorbită sau de etnia beneficiarilor acesteia.

Totodată, urmărim ca sprijinul României să se completeze de o manieră armonioasă cu proiectele derulate de UE și celelalte state membre UE în Republica Moldova”.

Proiectul în valoare de 45.000 de euro, „Dotarea cu echipament medical a Spitalului Raional din Comrat” a fost inclus în Planul Anual de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, aprobat de Guvernul României.

Acesta a presupus achiziționarea a opt echipamente de monitorizare a funcțiilor vitale, pentru dotarea secției ATI (Anestezie și Terapie Intensivă) din cadrul spitalului menționat, echipamente necesare asigurării serviciilor medicale pentru pacienții confirmați sau suspecți de infectare cu COVID-19.

Prin acest sprijin România dorește să contribuie la creșterea șanselor de supraviețuire în rândul persoanelor infectate cu COVID-19 din sudul Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here