Declaraţie de susținere a Svetlanei Aleksievici

1069
1
Svetlana Alexievici

Intelectualii şi oamenii de creaţie din Republica Moldova sprijină apelul Svetlanei Aleksievici, laureată a premiului Nobel, membru al Prezidiului Comitetului Coordonator al mişcării de rezistenţă din Belarus şi sunt alături de poporul belarus în lupta lui pentru democraţie şi pentru respectarea libertăţilor fundamentale ale omului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Condamnăm ca inumane şi anacronice metodele represive ale autorităţilor beloruse şi cerem punerea în libertate a membrilor opoziţiei democratice şi a tuturor deţinuţilor politici. Poporul belarus e singurul suveran care îşi poate determina destinul. Suntem solidari cu acest popor şi solicităm iniţierea unui dialog între putere şi opoziţie.

Ne desolidarizăm de declaraţiile lui Igor Dodon, care a recunoscut legitimitatea alegerilor din Belarus, contestate de observatorii internaţionali şi de statele europene, şi consideră că acţiunile represive ale autorităţilor de la Minsk sunt „treburi interne” ale statului belarus.

Centrul PEN din Republica Moldova

Uniunea Scriitorilor din Moldova

Uniunea Editorilor din Moldova

Institutul de Filologie „B.P. Hasdeu”

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

1 COMENTARIU

  1. Pentru a înţelege ceea ce face şi ce declară actualmente Dodon vizavi de situaţia din Belarus, nu trebuie să fii nici mare analist politic şi nici Vanga. Toată acrobaţia politico-verbală a acestui, înfumurat până la dezgust, personaj, aflat temporar în fotoliul de „prezident”, poate fi descifrată simplu de tot – Dodon se pregăteşte să procedeze la fel ca şi Lukaşenko, adică să falsifice masiv rezultatele alegerilor, iar în caz de proteste în masă, practic inevitabile în atare situaţie – la fel ca şi călăul din Mensk, să înnăbuşe în sânge revoltele populare… Un asemenea scenariu nu e exclus, or Dodon, aş zice, e un soi de frate siamez, cei drept mai mic, al lui Lukaşenko – din punct de vedere mental, comportamental şi politic, desigur….