Niște întrebări aproape firești

945
0

Dacă iadul e aici pe pământ, atunci îmi apare un fel de curiozitate ce mă îndeamnă să aflu dacă iadul de dincolo e la fel de groaznic sau mai groaznic. Îmi dispare orice interes pentru rai, pentru că vreau să știu dacă iadul de pe cealaltă lume are și el încălzire… globală, coronavirus, războaie nesfârșite, dictatori întronați până își termină viața și ne termină și pe noi, continente de gunoaie și masă plastică în ocean etc.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Aș vrea să știu dacă iadul închipuit mai are mult până se termină, căci acesta de la noi dă semne de oboseală cronică, cu haosul instaurat și toate cumplitele încercări la care e supus omul. Aș mai vrea să aflu dacă întinderea nemărginită a acelui iad este împărțită în state și stătulețe, cu conducători aparte, cu guverne și parlamente ce au grijă de bunăstarea tuturor cetățenilor de pe Pământ ajunși acolo, inclusiv a tuturor cetățenilor cu cornițe, adică a localnicilor, care i-au primit și continuă să-i primească cu brațele deschise pe cei veniți „pe calea aerului”.

Curiozitatea asta a mea mă face să mă întreb dacă nu cumva există și acolo un stătuleț ca al nostru, cu un conducător roșior și rotungior, supus tartorului principal de la cazanele cu smoală clocotindă ale istoriei, cu un parlament pestriț care a dat jos o mare nedreptate și a adus o alta și mai mare, cu un guvern ce luptă cu pandemia și sărăcia și, cu cât luptă mai mult, cu atât mai mari devin acestea. Tot ea mă obligă să mă întreb dacă și pe celălalt tărâm al terorii există opoziție care este împreună cu poporul când acesta așteaptă ploaie, când o mare parte a lui pleacă în străinătate pentru totdeauna, când ea, opoziția, propune la alegerile prezidențiale vreo douăzeci de pretendenți, iar poporul, cât a mai rămas cu mintea trează și crede că procedează corect, îi votează pe toți și nu trece niciunul…

Multe întrebări de acest fel îmi roiesc în cap și, Doamne, Dumnezeule, trebuie să închei oricum, deoarece, sunt sigur, la toamnă se vor clarifica mai multe lucruri, cum s-au mai clarificat ele de multe ori pe la noi. Și dacă de iadul din toată lumea nu suntem responsabili, să avem grijă măcar de cel de aici. Vorba moldoveanului, mai rău să nu fie…

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE