Testul de coronavirus, pe lista serviciilor medicale ale poliței de asigurare

836
0

La 31 iulie, cabinetul de miniștri a aprobat câteva modificări la Programul asigurărilor medicale, în contextul pandemiei de coronavirus.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Astfel, Guvernul a decis ca testul COVID-19, tratamentul la domiciliu şi testul de anticorpi să fie introduse în lista serviciilor medicale acoperite de polița de asigurare.

Prevederile vor intra în vigoare odată cu publicarea documentului în Monitorul Oficial.

De asemenea, în Republica Moldova, de la începutul pandemiei, s-au infectat cu COVID-19, în total, 3329 de cadre medicale. Din acestea, doar 50% au primit indemnizațiile care li se cuveneau, din partea Guvernului, în valoare de 16 000 lei. Pentru plata acestor indemnizații unice, au fost alocate 5 632 milioane de lei.

Pe de altă parte, Igor Zubcu, vicepreședintele Federației Sindicale „Sănătatea”, a recomandat ca instituțiile responsabile să monitorizeze distribuirea fondurilor și ca fiecărui cadru medical infectat să i se acorde indemnizația unică.

Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că examenul medical nu mai este o cerință obligatorie la admiterea în instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior. Prezentarea Adeverinței medicale (F086 e) a fost exclusă din cerințele obligatorii de la admitere. Aceasta rămâne a fi necesară numai la admiterea în instituțiile în care specialitatea pentru care aplică candidatul necesită condiții fizice speciale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here