Testul de coronavirus, pe lista serviciilor medicale ale poliței de asigurare

656
0

La 31 iulie, cabinetul de miniștri a aprobat câteva modificări la Programul asigurărilor medicale, în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, Guvernul a decis ca testul COVID-19, tratamentul la domiciliu şi testul de anticorpi să fie introduse în lista serviciilor medicale acoperite de polița de asigurare.

Prevederile vor intra în vigoare odată cu publicarea documentului în Monitorul Oficial.

De asemenea, în Republica Moldova, de la începutul pandemiei, s-au infectat cu COVID-19, în total, 3329 de cadre medicale. Din acestea, doar 50% au primit indemnizațiile care li se cuveneau, din partea Guvernului, în valoare de 16 000 lei. Pentru plata acestor indemnizații unice, au fost alocate 5 632 milioane de lei.

Pe de altă parte, Igor Zubcu, vicepreședintele Federației Sindicale „Sănătatea”, a recomandat ca instituțiile responsabile să monitorizeze distribuirea fondurilor și ca fiecărui cadru medical infectat să i se acorde indemnizația unică.

Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că examenul medical nu mai este o cerință obligatorie la admiterea în instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior. Prezentarea Adeverinței medicale (F086 e) a fost exclusă din cerințele obligatorii de la admitere. Aceasta rămâne a fi necesară numai la admiterea în instituțiile în care specialitatea pentru care aplică candidatul necesită condiții fizice speciale.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here