Ghitara lui Dan Spătaru cântă și peste cinci decenii

441
0

O nouă colaborare în industria muzicală autohtonă. Pasha Parfeni și Trioul ,,Vatra Neamului”, prin talent și perseverență, au dat un alt suflu unei piese cu cinci decenii în spate.

Artiștii au lansat de curând videoclipul și remake-ul la piesa ,,Să cântăm, chitara mea”, de Dan Spătaru. ,,Uite așa, cu vămile închise în timp de carantină, trecând Prutul fără pașaport și viză, așa o bunătate de melodie a ajuns la noi. Împreună cu Trio „Vatra Neamului” am făcut un remake al celebrei piese „Chitara mea” a lui Dan Spătaru. L-am făcut așa cum știm noi mai bine, cu o vioară, o cobză și o chitară, la lumina zorilor încântători de vară”, le-a comunicat Pasha Parfeni fanilor, pe o rețea de socializare.

Fetele de la „Vatra Neamului” au venit și ele cu mesaje către public. Astfel, Ana Maria Boboc Oțel a scris pe o rețea socială: ,,Suntem încântate de această colaborare plină de viață și prospețime pentru timpurile în care trăim! Vă inspirăm și pe dumneavoastră să cântați cu noi și să petreceți frumos timpul alături de cei dragi”.

Pasha Parfeni le-a mărturisit urmăritorilor săi, în mesajul postat, că i-a plăcut acest experiment de a da un suflu nou pieselor de altădată și că astfel de melodii pot fi un adevărat izvor de idei și forme noi.

Dan George Spătaru a fost un cântăreț român de muzică ușoară, cunoscut și îndrăgit pentru numeroase melodii ca: ,,Țărăncuță, țărăncuță”, ,,De vrei să știi ce înseamnă român”, ,,Măicuță, îți mulțumesc”, „Nici o lacrimă”, „Nu-ți șade bine când plângi”, „Vorbește lumea că-s ștrengar”, ,,Drumurile”, ,,Cine te-a iubit”, ,,Să cântăm, chitara mea” din filmul ,,Cântecele mării” (1971) etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here