Ghitara lui Dan Spătaru cântă și peste cinci decenii

896
0

O nouă colaborare în industria muzicală autohtonă. Pasha Parfeni și Trioul ,,Vatra Neamului”, prin talent și perseverență, au dat un alt suflu unei piese cu cinci decenii în spate.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Artiștii au lansat de curând videoclipul și remake-ul la piesa ,,Să cântăm, chitara mea”, de Dan Spătaru. ,,Uite așa, cu vămile închise în timp de carantină, trecând Prutul fără pașaport și viză, așa o bunătate de melodie a ajuns la noi. Împreună cu Trio „Vatra Neamului” am făcut un remake al celebrei piese „Chitara mea” a lui Dan Spătaru. L-am făcut așa cum știm noi mai bine, cu o vioară, o cobză și o chitară, la lumina zorilor încântători de vară”, le-a comunicat Pasha Parfeni fanilor, pe o rețea de socializare.

Fetele de la „Vatra Neamului” au venit și ele cu mesaje către public. Astfel, Ana Maria Boboc Oțel a scris pe o rețea socială: ,,Suntem încântate de această colaborare plină de viață și prospețime pentru timpurile în care trăim! Vă inspirăm și pe dumneavoastră să cântați cu noi și să petreceți frumos timpul alături de cei dragi”.

Pasha Parfeni le-a mărturisit urmăritorilor săi, în mesajul postat, că i-a plăcut acest experiment de a da un suflu nou pieselor de altădată și că astfel de melodii pot fi un adevărat izvor de idei și forme noi.

Dan George Spătaru a fost un cântăreț român de muzică ușoară, cunoscut și îndrăgit pentru numeroase melodii ca: ,,Țărăncuță, țărăncuță”, ,,De vrei să știi ce înseamnă român”, ,,Măicuță, îți mulțumesc”, „Nici o lacrimă”, „Nu-ți șade bine când plângi”, „Vorbește lumea că-s ștrengar”, ,,Drumurile”, ,,Cine te-a iubit”, ,,Să cântăm, chitara mea” din filmul ,,Cântecele mării” (1971) etc.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT