FMI reduce prognozele pentru economia globală

743
0

Fondul Monetar Internaţional şi-a redus din nou prognozele economice şi a avertizat că finanţele publice se vor deteriora semnificativ, relatează CNBC. FMI estimează acum o contracţie de 4,9% a PIB global în 2020, faţă de scăderea de 3% pe care a estimat-o în aprilie. „Pandemia a avut un impact mai negativ asupra activităţii în prima jumătate a anului 2020 decât am anticipat, iar recuperarea este prevăzută a fi mai graduală decât prognozasem”, a spus FMI, miercuri, în World Economy Outlook.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE