Masca noastră transmisibilă

1168
1

În una din deplasările echipei redacționale prin centrele raionale am fost martor la o scenă mai mult tragică decât comică. Un bătrân, pe care nu-l lăsa inima și sărăcia să dea tocmai zece lei pentru o mască, se oprise descumpănit în poarta pieței. Forțele de ordine nu-i permiteau să intre în piață ca să-și procure niscaiva produse alimentare. Alt bătrân, care își făcuse deja cumpărăturile, văzând ce se întâmplă, l-a salutat pe moșul cu pricina ca pe un vechi cunoscut și l-a tras de mânecă mai într-o parte, unde i-a oferit masca proprie, pe care o purtase. Bătrânul, întors de la poartă prima oară de poliție, și-a pus-o pe față și a trecut fără a mai fi oprit.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Într-o postare pe FB, cineva relata un caz observat într-un sat, pare-se din nordul republicii. Câțiva bătrâni stăteau la coadă în fața oficiului poștal ca să-și ridice pensia. Poștărița le-a strigat dinăuntru să intre câte unul, obligatoriu cu mască. Bătrânii au înțeles în felul lor mesajul: cel care ieșea își scotea masca și i-o transmitea următorului.

Această situație ieșită din comun m-a pus pe gânduri și m-a făcut să mă întreb dacă nu cumva și președintele nostru Dodon, de câte ori iese în public fără mască, o împrumută lui Chicu sau lui Greceanâi, care și ei, la rândul lor, umblă uneori fără mască.

Mai știi, poate că la toți trei nu le ajung bani și, vrând să facă economie, că pe cea a RM au făcut-o demult, folosesc aceeași mască… transmisibilă. De la fanionul roșu transmisibil de pe vremea socialismului dezvoltat – la măsculița noastră transmisibilă pe timpul socialiștilor subdezvoltați! Măcar ceva să le aducă aminte de timpurile de glorie proletară și să-i facă să fie alături de suferințele poporului care îi votează.

Acum, dacă tot veni vorba despre sărăcie și economie, două rime perfecte pentru R. Moldova, îi îndemnăm pe sus-pușii noștri să nu păstreze banii din kulioace pentru alegerile de la toamnă. S-or trece ele pentru bătrânii mereu amăgiți și fără obișnuitele pomeni electorale. Cumpărați-le mai bine măști și aveți grijă de viața electoratului care vă este sprijin de nădejde în orice situație, până și în cea revoluționară.

Deocamdată, încă un îndemn de încurajare, pentru depășirea situației de criză și pandemie: capul sus, împodobit de masca transmisibilă!…

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

1 COMENTARIU

  1. Dacă e adevarat că masca e un lux pentru pensionarii de la țară, atunci e trist de tot… Recent am trecut pe la țară și nu am văzut nici un ,,mascat,,. Oamenii de acolo trăesc în alte dimensiuni. Au alte grigi… Puțini citesc ziare. Doar cele auzite la radio, si seara la TV-uri. Dar și acolo nu prea afli multe despre pericolul ce-l prezinta COVID 19