Traderi internaționali pot folosi sistemul moldovenesc de transport al gazelor

793
0
Imagine simbol, sursa: energyindustryreview.com
Imagine simbol, sursa: energyindustryreview.com

Traderii internaţionali au obţinut accesul la sistemul moldovenesc de transport al gazelor naturale cu scopul tranzitării acestora pe teritoriul ţării pentru cumpărătorii lor din România, Ucraina şi alte state europene. Potrivit Moldovagaz, acest lucru a devenit posibil datorită contractelor-cadru respective, care au fost aprobate de către Consiliul de observatori al companiei. Accesul traderilor internaţionali la sistemul de transport al gazelor precum şi la separarea întreprinderii „Moldovatransgaz” se implementează în conformitate cu Pachetul trei energetic al UE.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE