Turneul Adria Tour, cu tribunele pline

768
0
Foto: gsp.ro

Etapa de la Belgrad a turneului demonstrativ de tenis Adria Tour desfășurată în perioada 12-14 iunie curent s-a încheiat cu victoria austriacului Dominic Thiem. Numărul 3 mondial l-a învins în finală pe sârbul Filip Krajinović (nr.32 în clasamentul ATP), scor 4-3, 2-4, 4-2.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Fără frică de coronavirus

La festivitatea de deschidere a evenimentului sportiv au asistat aproximativ 2000 de spectatori, iar fiecare meci a adunat peste 4000 de persoane în tribune. Amatorii jocului alb nu s-au sfiit să se adune în grupuri mici, fără a purta măști și fără să țină seama de recomandarea de a păstra distanța din cauza pandemiei COVID-19. În general, este bine știut faptul că populația Serbiei, măcinată de suplicii provocate de numeroasele războaie prin care a trecut, nu suferă de lipsă de curaj sau de verticalitate și că nici nu se lasă manipulată cu ușurință de opinii impuse de sistem sau de majoritate. Liderul mondial al tenisului masculin și organizatorul acestui turneu, Novak Đjoković, este un exemplu relevant în acest sens.

Captură video

În format redus

În același timp au fost luate anumite măsuri de precauție. Astfel, meciurile s-au derulat după sistemul cel mai bun din trei seturi (nu din cinci), fiecare set încheindu-se când un tenismen câştigă patru ghemuri (nu șase, cum prevăd regulile jocului). De menționat că la etapa de la Belgrad au participat opt tenismeni, ei fiind repartizați în două grupe. Meciurile s-au jucat pe zgură, la Centrul de tenis Novak, finanţat de familia Đjoković.

Desfășurarea

În prima zi de concurs, Novak Đjoković s-a impus, în Grupa A, în fața compatriotul său Viktor Troicki: 4-1, 4-1, iar germanul Alexander Zverev (7 ATP) l-a învins pe Filip Krajinović, scor 0-4, 4-3, 4-3. În etapa a II-a, Đjoković a reușit să treacă cu 4-0, 1-4, 4-2 de Zverev. În Grupa B, Dominic Thiem îl conducea în primul set, cu 2-0, pe bosniacul Damir Džumhur, când acesta din urmă s-a văzut nevoit să abandoneze, fiind accidentat la coapsă. Ulterior, acesta din urmă a fost înlocuit de sârbul Nikola Milojević, schimb permis la astfel de turnee demonstrative. În cealaltă confruntare a grupei, bulgarul Grigor Dimitrov (19 ATP) l-a surclasat într-o partidă extrem de disputată, scor 4-3, 3-4, 4-3, pe sârbul Dušan Lajović (23 ATP).

Foto: news.cgtn.com

Pe parcursul turneului, Thiem s-a mai impus, nu fără emoții, în fața lui Dimitrov, cu 4-3 (7/2), 4-3 (8/6), câștigând astfel grupa și calificându-se în finală. Iar Krajinović a acces în etapa hotărâtoare după ce l-a învins pe Đjoković, obținând un procentaj mai bun de jocuri câştigate în raport cu adversarii săi din grupă.

Lacrimi de bucurie

„Nu plâng fiindcă am fost eliminat din acest turneu, sunt doar copleşit de emoţie deoarece asta îmi aminteşte de copilărie. Au fost câteva zile pline de trăiri puternice şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care au făcut ca acest lucru să fie posibil”, a spus Đjoković scăldat în ovaţiile publicului.

Foto: Getty Images

Circuitul turneului Adria Tour va continua cu etapa din Croaţia, ce va avea loc în localitatea Zadar, pe coasta Adriaticii, la 20 şi 21 iulie a.c. Participanților etapei inaugurale li se vor alătura croații Marin Čilić (37 ATP), învingător în 2014 la US Open (turneu de seria Grand Slam), şi Borna Ćorić (33 ATP). Etapa din Bosnia și Herțegovina, ce se va desfășura pe 3 şi 4 iulie la Banja Luka, va constitui ultima parte a turneului Adria Tour. Sărbătoarea sportului va culmina pe 5 iulie cu un meci demonstrativ, unul din protagoniștii acestuia fiind cel mai bine clasat în ierarhia tenisului mondial, Novak Đjoković.

Reamintim că meciurile oficiale în tenisul profesionist au fost suspendate în martie din cauza pandemiei COVID-19, reluarea circuitelor ATP, WTA şi ITF nefiind posibilă mai devreme de luna august.

Foto: ubitennis.net

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE