Corneliu Furculiță, despre „Costea și Cornel”

1417
0
Corneliu Furculiță, sursa foto: agora.md
Corneliu Furculiță, sursa foto: agora.md

Președintele Fracțiunii PSRM și mâna dreaptă a șefului statului, Corneliu Furculiță, a declarat la postul său de televiziune că nu se simte vizat de imaginile cu sacoșa de bani. Mogulul media al socialiștilor spune că imaginile în care îi este rostit numele sunt „o tentativă de denigrare la adresa socialiștilor” de către Vladimir Plahotniuc.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Nu sunt nici contabil, nici casier ca să dau salarii. Mai mult, aceasta nu e maniera de a se exprima a domnului președinte”, a menționat Furculiță în cadrul unei emisiuni la postul NTV.

Numele lui Corneliu Furculiță este rostit de către Igor Dodon în cadrul negocierilor din iunie 2019 cu Vladimir Plahotniuc pentru formarea unei alianțe dintre socialiști și democrați. După ce îi întinde Plahotniuc sacoșa cu bani, Igor Dodon spune limpede să îi fie dată lui „Cornel, pentru salarii”.

Furculiță este din Sadova, Călărași, consăteanul lui Igor Dodon. El este unul dintre sponsorii importanți ai PSRM. A ajuns în Parlament în 2014, după scrutinul parlamentar din februarie 2019, a obținut un alt mandat de deputat.

Este proprietarul companiei Exclusiv Media SRL, care controlează „Accent TV”, „TNT Exclusiv TV”, „NTV Moldova” și ziarul de limbă rusă „Argumentî i faktî”.

Exclusiv Media a apărut într-o schemă prin care socialiștii s-au grupat în jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore conectată la Federația Rusă și creată în unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas.

Această firmă a fost folosită ca vehicul financiar pentru a transmite peste 30 de milioane de lei PSRM. Banii au intrat în R. Moldova cu câteva luni înainte de prezidențialele din 2016. Banii au ajuns ulterior la unii membri de partid, „sponsori ai partidului”, în baza unor contracte de împrumut.

Această schemă este investigată de procurori.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE